УСПЕШЕН СТАРТ: Изстреляха ракета със сателит за наблюдение на Земята

ШАРЕН СВЯТ

УСПЕШЕН СТАРТ: Изстреляха ракета със сателит за наблюдение на Земята

5676
на 18.08.2021
УСПЕШЕН СТАРТ: Изстреляха ракета със сателит за наблюдение на Земята
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Европейската космическа компания "Арианаспейс" изстреля ракета-носител "Вега" със сателит за наблюдение на Земята, предаде ДПА.

препоръчано

Това е втората ракета, която компанията изстрелва в Космоса след провалената мисия през ноември миналата година.

Ракетата-носител "Вега" беше изстреляна от космодрума Куру във Френска Гвиана със сателита "Плеяди Нео 4" за наблюдение на Земята и четири помощни научни спътника. Всички сателити са изведени успешно в Космоса, потвърдиха от "Арианаспейс" в Туитър.

Предишна мисия "Вега" се провали през 2019 г., след като ракетата се разби на две големи части. Като вероятна причина беше посочен дефект в двигателя на втората степен, припомня БТА.

С височина 30 метра "Вега" е най-малката ракета-носител в арсенала на "Арианаспейс", подходяща за малки научни сателити и спътници за наблюдение на Земята.

След като осъществи първия си полет на 13 февруари 2012 г., "Вега" се произвежда главно в Италия от "Авио".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК