Ученици от Карлово яхнаха велосипеди за първия звънец

Региони

Ученици от Карлово яхнаха велосипеди за първия звънец

1367
на 15.09.2021
Ученици от Карлово яхнаха велосипеди за първия звънец
Автор:   ПИК

Ученици и учители яхват велосипеди, за да отидат с тях до училище и да участват във велоинициативи през новата учебната годината. Идеята е на учителите от Професионална  гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ в Карлово и стартира в Европейската седмица на мобилността. Част от европейската кампания е инициативата на РИОСВ-Пловдив „Учим заедно за природата“.

препоръчано

Решението деца и учители да карат по-често велосипеди се роди след едно посещение на група ученици това лято в Милано. Пътуването там на близо 20 ученици бе за участие в проект „Еразъм+“, разказа Нонка Рабаджийска, заместник-директор на училището, цитирана от "Марица". Велосипеди, електрически тротинетки, които се отдават за определено време под наем, са част от транспорта на младите хора в Милано. Взаимстваме този опит. Макар Карлово да е с терен, който е труден за придвижване с велосипед, решихме, че има улици, места и случаи, в които можем да се движим с колело, вместо с автобус, обяснява тя. 

Училището планира през тази учебна година да проведе няколко велопохода с ученици. То разполага с десет свои велосипеда.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 307
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това