Учени: Вирусът зика може да се крие в органите, недобре защитени от имунитета

Америка

Учени: Вирусът зика може да се крие в органите, недобре защитени от имунитета

3517
на 13.02.2016
Учени: Вирусът зика може да се крие в органите, недобре защитени от имунитета
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

 Вирусът зика може да остане в органите, които не са добре защитени от имунните защитни механизми, съобщи вестник Daily Mail, като се позова на американски експерти, пише "Фокус".
Антителата, които унищожават чуждите микроорганизми, могат да увредят жизненоважни тъкани на някои органи. Следователно тези органи, включително очите, мозъка, плацентата и тестисите, не биват защитавани от механизмите на имунната система.
Когато вирусът навлезе в споменатите органи, може да се съхрани в тях за по-дълго, отколкото в други тъкани, като например в кръвта. Според директора на Националния институт по алергии и САЩ Антъни Фаучи, вирусът се запазва в кръвта до десет дни след заразяването. Въпреки това, има случаи, когато зика е открит в семенна течност 62 дни след инфектирането.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК