Вход
София
Времето в София 0 o C

Учени откриха жив вирус на COVID-19 върху опаковка на замразена храна

Учени откриха жив вирус на COVID-19 върху опаковка на замразена храна

на 21.10.2020
11288
0
Учени откриха жив вирус на COVID-19 върху опаковка на замразена храна
Автор: ПИК
21.10.2020
0
11288

За първи път в света експерти от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията откриха жив вирус COVID-19 върху опаковки от замразени морски дарове, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

ПРОБИВ! Канадски учени тестват плод за борба с COVID-19

ПРОБИВ! Канадски учени тестват плод за борба с COVID-19

Канадски изследователи тестват плода акай бери -...

на 02.09.2020

Съобщава се, че по време на епидемиологично разследване на причините за нови случаи на инфекцията в Кингдао, експерти от центъра са извлекли жив вирус от положителна проба, взета от външната опаковка на внесена замразена треска.

„Това е първият случай в света за извличане на жив вирус от положителна проба, взета от опаковка със замразена храна. Също така се потвърди, че контактът с жив вирус може да доведе до инфекция”, се казва в съобщението на уебсайта на центъра.

Отделът обясни, че извличането на жив вирус върху опаковки от замразени храни в Циндао е първият случай в света, когато извън лабораторията е доказано, че при специални условия на транспортиране на замразени храни COVID-19 може да оцелее за дълго време.

Отбелязва се, че при определени условия контактът без защита с повърхността на продуктите, върху които има жив вирус може да доведе до инфекция. Рисковата група включва работници в индустрията, пряко свързани със замразени стоки.

Центърът също така отбеляза, че рискът в Китай е доста нисък. Преди това китайските специалисти никога не са успели да извлекат жив вирус от положителни проби, взети от опаковки от замразени продукти.

Учени доказаха кой витамин предпазва от смърт при COVID-19

Учени доказаха кой витамин предпазва от смърт при COVID-19

Учени от Бостънския университет в САЩ откриха...

на 01.10.2020

„Наличните досега проучвания показват, че COVID-19 не е хранителен вирус, няма случаи на инфекция чрез консумация на храна. Към днешна дата не е имало случаи на инфекция при контакт със замразени морски дарове, върху които е бил е открит вирус”, отбелязва центърът, подчертавайки, че основните пътища на предаване все още са във въздуха и тесен контакт.

Центровете за превенция на заболяванията препоръчват работещите в риск да увеличат личните предпазни мерки при контакт със замразени храни.

Сподели:
свързани новини
Учени предупреждават: Заразяването с COVID-19 става и от 1.8 метра Учени предупреждават: Заразяването с COVID-19 става и от 1.8 метра
Американският център за контрол и превенция на...
на 06.10.2020
УЧЕНИ: Прането повишава риска от заразяване с COVID-19 УЧЕНИ: Прането повишава риска от заразяване с COVID-19
Британски учени от групата SPI-B са установили, че...
на 12.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20230
архив

Пияница се събужда сутринта на една пейка в Морската градина във Варна и гледа младо момче до него. Взира се в него и след малко го пита:
- Откъде те познавам, момче?
- Тате, хайде да си ходим вече, че мама сигурно е побесняла и с точилката в ръка!

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x