ГОРЕЩО
ИСТИНАТА В ОЧИТЕ: Проф. Румяна Коларова: Протестите категорично не отговорят на критериите на революция, площадът трудно може да наложи оставката на правителството
FT: Николай Младенов може да оглави ръководството на Газа
Как Ивелин Михайлов отмъкна от наивници 100 000 000 лева с "Исторически парк"
Проф. Росен Стоянов с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ загрява ли Радев на тъча и ще се огъне ли правителството пред улицата
САЩ изоставя Украйна - каква съдба очаква слугинската Европа
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Учени от Техническия университет в Мюнхен установиха, че отлагания на готварска сол в човешкия организъм допринасят за поява на алергични реакции, съобщи сайтът MedicalXpress, цитиран от БТА.
Били са анализирани образци от кожата на пациенти, засегнати от хроничното кожно заболяване атопичен дерматит. Оказало се, че нивото на натриевия хлорид в поразените от заболяването участъци на кожата е 30 пъти по-високо от нормата. Учените констатирали, че натриевият хлорид кара Th2-клетките (вид Т-клетки) да произвеждат повишено количество протеини интерлевкин-4 и интерлевкин-13. В резултат се появяват кожни заболявания, включително атопичен дерматит.
препоръчано
свързани новини
Роден професор разби мита за хималайската сол
22074
на 13.11.2018
ВНИМАНИЕ: В черноморската сол има пластмаса
10290
на 25.10.2018
Предозирането със сол и консерванти в туршиите е опасно за здравето
10984
на 20.10.2018
Хлябът и солта имат магически сили
5869
на 14.08.2018


