BG EN

Учени разработиха метод за откриване на токсин в ядки и млечни продукти

СВЕТЪТ ДНЕС

Учени разработиха метод за откриване на токсин в ядки и млечни продукти

15156
на 25.10.2020
Учени разработиха метод за откриване на токсин в ядки и млечни продукти
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Учени от Русия са разработили прост, чувствителен и бърз метод за определяне на съдържанието на токсичното вещество афлатоксин-В1 в ядките и млечните продукти, съобщава РИА „Новости”, цитирани от „Динюз”.

препоръчано

Разработеният от специалистите метод осигурява най-точната проверка на безопасността на храните.

Въпросното отровно вещество представлява химично съединение, което, прието в големи количества, може да предизвика смърт при хора и животни, напомнят учените.

Токсинът е в състояние да причини злокачествени тумори, цироза на черния дроб, а също така значително да понижи имунитета. При тежко отравяне с афлатоксин-В1 при пациентите се наблюдават мозъчен оток и чернодробна недостатъчност, което често води до фатален изход.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първата събота на декември: Овенът да се готви за никулденски купон, но да пази здравето си. Лъвът да не харчи излишно
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК