Учени с шокиращо откритие: Стресът е заразен

ШАРЕН СВЯТ

Учени с шокиращо откритие: Стресът е заразен

10588
на 24.11.2020
Учени с шокиращо откритие: Стресът е заразен
Автор:   ПИК

Специалистите обясняват, че когато човек види себеподобен в стресова ситуация, организмът му започва да отделя съответния хормон

препоръчано

Учени от Австрия и Германия са установили, че в групи от хора стресът може да бъде заразен. За целите на изследването специалистите от университетите на Виена и Гисен са разделили доброволци на две групи. Участниците от първата група е трябвало да решават сложни математически задачи, а от втората - да ги наблюдават.

Чрез анализ на проби от слюнка изследователите са установили, че кортизолът, известен като хормон на стреса, присъства както в първата, така и във втората група.


Специалистите обясняват, че когато човек види себеподобен в стресова ситуация, организмът му започва да отделя съответния хормон, и той също започва да се напряга. Учените напомнят, че стресът оказва съществено влияние както върху психическото, така и върху физическото здраве.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това