Учени шокиращо: В цял свят валят пластмасови дъждове!

ШАРЕН СВЯТ

Учени шокиращо: В цял свят валят пластмасови дъждове!

16649
на 29.06.2020
Учени шокиращо: В цял свят валят пластмасови дъждове!
Автор:   ПИК

Над Земята вече валят пластмасови дъждове и тази тенденция ще се задълбочава все повече, твърдят преподаватели от университета в щата Юта след проучване в няколко области на САЩ. Според тях човечеството не може да избегне глобалната екологична катастрофа, която на много места вече е ежедневие.

В продължение на 14 месеца американските изследователи установяват, че повече от 1000 тона микропластика замърсяват 11 американски природни парка годишно. Този резултат се равнява на 120 милиона пластмасови бутилки за вода. Нещо повече, това се случва в защитените територии на Съединените щати, които заемат едва 6 процента от територията на страната. Отнесени към цялата планета, резултатите от проучването са шокиращи. Микроскопичната пластмаса влияе неблагоприятно на природата и може да провокира появата на нови видове микроби, срещу които човечеството няма защита. Микропластиката не изчезва, като постоянно циркулира през различни системи на сушата, във водата и във въздуха.

Разпространението на остатъците и отпадъците от пластмаса става почти моментално и те попадат в най-екологично чистите райони на планетата, например Арктика или Хималаите. Частиците от пластмаса валят като пластмасов дъжд. Този вид валежи ще се превърнат във важен проблем за човечеството в бъдеще. Най-плашещото в тази ситуация е, че до 2030 г. обемът на пластмасовите отпадъци ще се увеличи до 460 милиона тона годишно.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това