Училищата във Великотърновско откриха паралелки за седем нови професии

Образование

Училищата във Великотърновско откриха паралелки за седем нови професии

3778
на 17.01.2021
Училищата във Великотърновско откриха паралелки за седем нови професии
Автор:   ПИК

Прием по седем нови професии са заявили за следващата учебна година училищата в област Велико Търново. Те са свързани с информационните технологии, търговията, транспорта, селското стопанство и хранителната промишленост, предава БНР.

препоръчано

По настояване на търговските вериги Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново ще развива нова специалност „Търговия“.

Паралелка „Телекомуникационни системи“ е поискала за утвърждаване Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“.

Гимназията в Сухиндол разкрива специалността „Експлоатация на автомобилния транспорт“.

Полевъди за селското стопанство ще се обучават в аграрната гимназия в село Камен, а гимназията в Стражица обявява паралелка „Производство на месо, месни продукти и риба“.

Природо-математическата гимназия във Велико Търново и Техническият университет в София са с иновативна задача от просветния министър.

„Ще се заложат нови дисциплини – дигитално предприемачество, киберсигурност и изкуствен интелект“, обясни заместник-директорът на ПМГ Николай Цонев за новата специалност „Системно програмиране“.

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това