Вход
София
Времето в София 13 o C

Учителка от Пловдив измисли лек срещу рака

Учителка от Пловдив измисли лек срещу рака

на 21.09.2019
225028
9
Учителка от Пловдив измисли лек срещу рака
Автор: "Ретро"
21.09.2019
9
225028

Преподавателка по български език от Пловдив създаде рецепта за борба с рака на гърдата и още няколко разновидности на онкологичното заболяване. Мая Пелтекова, чието хоби е народната медицина, целенасочено проучила целия процес на образуване на туморни образувания в гърдите и благодарение на познанията си в билкарството успяла да достигне до ефикасна рецепта, от която вече десетки са доволни.

 

Става дума за паста от карфиол, която може да бъде използвана като „ваксина“ срещу болестта. Учителката обяснява, че се е запознала подробно със свойствата на зеленчука и след консултация с медицински лица е успяла да разработи рецептата. Тя обаче твърди, че целебната смес помага успешно и против други онкологични диагнози като рак на дебелото черво, маточната шийка, белия дроб, простатата и черния дроб. Ето как се приготвя и самата паста. За нея са ви необходими: 4 ч. ч. карфиол, 1/2 суп. лъж. екстра върджин зехтин, 1/2 суп. лъж. пресован чесън, 1 суп. лъж. лимонов сок (изцеден), 1/2 ч. лъж. лук на прах, 1/2 ч. лъж. чесън на прах, половин ч. чаша прясно мляко, 4-5 скилидки чесън (пресен), 2 суп. лъж. органично олио, 3/4 ч. лъж. фина хималайска сол, 1/2 ч. лъж. черен пипер, фетучини или спагети.

Първата стъпка е да се напълни голяма тенджера с вода почти догоре. Слага се на огъня и се оставя да заври хубаво. Карфиолът се измива добре и се пуска във врящата вода. Вари се 10 мин до омекването му. През това време се слагат чеснови скилидки в намаслен тиган на слаб огън и се задушават до омекването им (без да стават кафяви). После карфиолът се отделя и се слага в дълбок съд. Добавят се лимоновият сок, лученият и чесновият прах, маслото, млякото, солта, черният пипер и задушеният чесън. Разбива се всичко с миксер. След това се вари пастата (фетучини и спагети) и се изцежда обилно. Добавя се и сосът в тенджерата и се затопля на средно слаб огън. После се консумира. Въпросното ястие е добре да присъства на трапезата поне веднъж седмично. Благодарение на свойствата на карфиола и останалите продукти човешкият организъм изгражда имунитет срещу коварната болест.

 

В България, а и в целия свят, се увеличава броят на хората, болни от рак, затова превенцията е от особена важност. В световен мащаб всеки един от четирима мъже и всяка една от пет жени заболяват от рак. У нас  за 2018 г. новите случаи на болни от рак са 35 378. Те са с 9% повече от тези за 2013 г. Най-често срещаните онкологични заболявания при мъжете са рак на белия дроб и рак на простатата. Жените най-често заболяват от рак на гърдата и рак на маточната шийка. Най-висока е смъртността от рак на белия дроб – 25,7%, следвана от рак на гърдата при жените – 16,4%. На всеки 19 секунди една жена е дигностицирана с рак на гърдата и на всеки 60 секунди умира една жена с тази диагноза. За да не се стига до фатален изход, са важни най-вече начинът на живот, после профилактиката и своевременното лечение.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Към кого изпитвате най-силно доверие?
Общо гласували: 29084
архив

- Като се напия с ракия и после не ме е страх от никого!
- Вярно ли? Даже и от жена ти?
- Ааа, толкова още не съм се напивал!

няма нови новини
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
сега
2615
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Десислава Танева обяснява за Ку-треската и измирането на пчелите в Плевенско - гледайте НА ЖИВО
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп - успехи за Близнаците в последния работен ден, Скорпионите пълнят джобовете
x