У заподозрения за втория опит за убийство на Доналд Тръмп Райън Раут е намерена уличаваща бележка

Америка

У заподозрения за втория опит за убийство на Доналд Тръмп Райън Раут е намерена уличаваща бележка

15493
преди 4 часа
У заподозрения за втория опит за убийство на Доналд Тръмп Райън Раут е намерена уличаваща бележка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Райън Уесли Раут, който беше арестуван и обвинен в опит за убийство на Доналд Тръмп на неговото голф игрище във Флорида, е оставил бележка месеци по-рано, в която заявява, че възнамерява да убие бившия президент.  

препоръчано

Новината беше съобщена от Министерството на правосъдието на САЩ. Бележката е била в кутия, изхвърлена в дома на неназован гражданин, който се свързал с властите веднага след ареста на Райън Раут  миналата неделя.

В бележката, озаглавена: "До света", Раут е написал: 

"Това беше опит за убийство на Доналд Тръмп", и още:

"Опитах всичко по силите си и дадох цялата смелост, която можех да събера. Сега зависи от вас да завършите работата. И ще предложа 150 000 долара на всеки, който може да го направи."

Имайки предвид, че бележката е открита месеци преди опита за убийство на Тръмп на 15 септември, засега не е ясно дали тя е написана с предпоставката, че той ще бъде неуспешен, или Раут е имал предвид друг опит за покушение срещу Доналд Тръмп.

Властите в САЩ съобщават, че в кутията, в която е намерена бележката, е имало боеприпаси, метална тръба, различни строителни материали, инструменти, четири телефона и множество други писма.

Очаква се по-късно днес 58-годишният Райън Раут да бъде изправен пред федерален съд във Флорида.

Раут е изправен пред две федерални обвинения за престъпления с оръжие, но могат да бъдат повдигнат и по-сериозни с продължаване на следствените действия. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК