Вход
София
Времето в София 2 o C

Фандъкова и ГЕРБ на война за въздуха в София! Коват закон и санкции срещу горенето на боклуци

Фандъкова и ГЕРБ на война за въздуха в София! Коват закон и санкции срещу горенето на боклуци

на 09.12.2019
36956
34
Фандъкова и ГЕРБ на война за въздуха в София! Коват закон и санкции срещу горенето на боклуци
Автор: ПИК
09.12.2019
34
36956

Група народни представители от ГЕРБ ще внесат утре искане за закон, свързан със санкции срещу горенето на отпадъците. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по повод замърсения въздух.

"В последните дни има значителни превишения, а най-големите превишенията бяха вчера вечерта. Ясно е, че не трафикът е виновен за тях, а отоплението с твърдо битово гориво и горенето на отпадъците. Знаете, че по отношение на отоплението с твърдо битово гориво, мерките които предприемаме и апелираме към хората, които се отопляват с дърва и въглища да се включат в проектите на Столична община за осигуряване на безплатна подмяна на отоплението с по-екологично. В същото време горенето на отпадъци е също голям проблем в някои райони като "Красна поляна". Това е голям бич за хората там, затова поисках и в последните месеци се работеше в Народното събрание да приемат инкриминирането на горенето на отпадъци, защото само за последната седмица са направени над 60 проверки за горене на отпадъци на открито, съставени са над 20 акта, но сами по себе си те не вършат никаква работа", обясни кметът на София.

"Заедно с инициативния комитет в "Красна поляна" поискахме тази промяна и утре група народни представители от ГЕРБ ще внесат искането ми за промяна на закона, за да може да има по-сериозни, по-строги санкции, така че да не може да се горят отпадъци и това да стане престъпление", коментира още Йорданка Фандъкова.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(34)
1
Костинбродската шафрантия нали имаше идие, или само искаше да се докопа до власта!!
2
Как ще се справи с избирателите си,които само това правят? Всички знаем кои са ТЕ! Това е доказателство колко е кадърна. Пак ще пада едно мрънкане.......
3
замърсения въздух надвишава 10 пъти нормите. София,официално е града с най-мръсния въздух в Европа,но и правителствените под-човеци го дишат.
4
Тук на село е чист въздуха, много селяния се дотърти в София, от червените общини, само като пръдне и смарди са не трае.
5
Стой си на село Бай Иване - там ти е мястото! Ако се довлечеш и ти, София съвсем ще се усмърди на тафтаци и потурнаци.
6
Как ги ковете като никой не ги изпълнява?Даже по Витошка се пуши навсякъде и ви мързи да проверите.Същото ще бъде и с горенето на боклуци.Нали са би електорат.Пак ще си затваряте очите.
7
Там баровските къщи най много димят, денонощно. Циганите нямат пари и горят 3-4 часа, колкото да не умрат от студ.
8
Как очаквате самоковската тъпа селянка, избрана от себеподобните си примати, да милее за проблемите на София и да се справи с тях. Това е нонсенс! Тя има едно има едно единствено качество - ДА КРАДЕ, АМА ЯКО И КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! Да ви е честито преизбирането и цървулкьовци вмирисани!
9
Ами кубик дърва 100 лева. Киловатчас ток 0,21. С 400 лв на месец какво да гориш? КАКВОТО НАМЕРИШ.
10
Бля, бля! Сетила се Мара, пардон, Данчето...... Вие си я избрахте, вие я дишайте!
11
Тази смръдла Самоковската циганка плати тлъсто на патладжаните и те под строй гласуваха за нея. Тя много добре знае, че не е трафика виновен а избирателите й, богаташите с големи къщи, патладжаните които горят всичко намерено, ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО за което тя имс огромна вина. Така с нейно съгласие се презастрои града, спряха се естесвено течения, а София е в долина. Няма ли вятър, получи ли се Инверсия, една кола да не се движи и града е под похлупак от застоял въздух, пълен с частици от печки, е които се гори всичко! Защо никой не поставя въпроса с презастрояването, за което е виновна Самоковската мърла??? Търсят се всякакви причини, вдигнаха се данъците на колите и кво, не изми улиците цяло лято, прибира пари от Строителната мафия, сега търси решения??????
12
при толкова боклуци във властта как да стане ?
13
Това е добра кауза правилната ,ще е по трудна и от прехода към демокрация.!Всички сили средства за тази кауза към учениците над 14 години и студенти.Тов поколение трябва да промени това!!Без компромис в действията!!!
14
Забрана на горене на камините , с които се сдобиха всякакви селяндури домъкнали се от майната си , замогнали се с лесни пари ! Както и слизане от тежките лимузини и джипове , които джиткат на воля из града за щяло и нещяло ! Учителката и тя ! Възмургавите ѝ избиратели пък хвърлят в кюмбетата каквото им попадне !
15
Чудя и се мая как така 10 години столичани си я избират и преизбират!!!!
16
Умри ма
17
Все повече разбирам, че в идеята за жителство при социализма е имало много здрав разум. Градовете не могат да растат до безконечност, защото повечето от тях не могат да осигурят нито водата, нито чистия въздух за такова масово и безотговорно строителство. Обедлюдяват се селата и малките градове, за сметка на няколко големи градове, които се задъхват от пренаселеност, мръсотия, липса на зелени площи и почва, която да поема дъждовете и топящия се сняг. Трафикът е безобразрен, а градският транспорт в окаяно състояние. Навсякъде е бетон и някакви малки сокаци, които наричат улици и дори булеварди. Лудост е това, безотговорност е както към хората, така и към природата. И това с данъци и такси няма да стане, нито пък със закони, останали на хартия, това ще стане с бързи и решителни действия, които да направят малките населени места привлекателни за живот и освобождаване на големите градове от прекаленото струпване на хора. Спиране на всякакви строително разрешителни е първата най-необходима мярка. После работа за оптимизация и модернизация на градския транспорт, както и намаляване на цените на билетите, за да може повече хора да се откажат от колите си. Инвестиции в топлофикация на жилищата, за да се предотврати не само замърсяването, но и пожарната безопасност. С една дума - гледайте как западните градове го правят и правете същото, не е нужно да имате много акъл, за да откраднете добрия опит.
18
И как ШАЙКАТа и мънкащото Данче , ще спрат замърсяването ? Ще забранят на хората да горят дърва и въглища ли ? Или ще спрат автомобилите ? Честитиха на софиянци преизбирането й с нови и по-високи данъци. Сега каква нова секира готвят за хората ? От тиквените слуги трябва да се очаква всичко !
19
Тази нескопосана калинка заедно с началниците и 10 г само крадат и се чудят от къде и какво повече да гепят, след 10-та г се сетиха закон да коват. Абе всички са за затвора и тогава хората няма да мрат от мизерия и болести.
20
НИЕ- БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА ГЕРБ И КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЗА ПРЕМИЕР!
21
Фандъкова трябва да бъде разследвана и съдена за десетките милиарди отишли незнайно къде и обрекла София на кич с некачествени ремонти и м-ли, а софиянци до все по-високи данъци и все по-лоши услуги, в т.ч. въздух, парно, вода...Тя беше катапултирана без никаква компетенция само да краде и обслужва приятелски и шуробаджанашки кръгове...милиарди на столичани потънаха в определени джобове
22
А къде бяхте досега, бе Фандъкова и герб??? 10 години крадохте, сега ли се сетихте за мръсния въздух? Толкова сте жалки, че по-жалки не може и да бъдете, но дано час п о-скор о да ви няма!
23
Първо вдигнаха ДАНЪЦИТЕ. Да напомня, де.
24
Има чиста енергия и това е електричеството. Намалете цената и въздуха ще е по-чист. Защо по времето на соца на никой не му хрумваше да се топли чрез горене на дърва и кюмур? А тази инициатива за подмяна на печките е начин да намерите клиенти на хасковските производители на пелети, горенето пак ще то има.
25
Жителството е въведено през 30-те години от Борис 3-ти.
26
ЦЯЛАТА ГНИЛА ДЕПУТАТСКА ПАСТМИНА ,КОЯТО 30 ГОДИНИ ТОЛЕРИРА ЦИГАНСКИТЕ ПРОИЗВОЛИЯ , ЗАЩОТО СА СИГУРЕН ЕЛЕКТОРАТ, СЕГА ЩЕ ВНАСЯ ЗАКОНИ ПРОТИВ ГОРЕНЕ НА ОТПАДЪЦИ ...АКО НЕ БЕШЕ ТЪЖНО/ИДИОТСКО, ЩЯХ ДА СЕ РАЗСМЕЯ!!! ЩЕ ВЗЕМЕШ ОТ БАЙ МАНГАЛ ГЛОБА,ЧЕ ГОРЯЛ ГУМИ ..АМА НАНАЙСИ! ВИЕ Г-ДА ДЕПУТАТИ ГИ НАПРАВИХТЕ ТАКИВА НАГЛЕЦИ ЦИГАНИГЕ, ВИЕ СЕГА ПЛАЩАЙТЕ!
27
вие и мaнгaлите си я избрахте яж сега високи данъци и дишай токсичен въздух , че да ти дойде акула в простата булгаристанска чутура
28
Първата ми работа беше да отменя софийското жителство. На нас селяците, цел номер едно в живота е да дойдем в София.
29
Купените цигански гласове избраха Фандъкова за кмет и сега тя се отблагодарява на избирателите си, като ги гали по черните кратуни: “Ама, моля ви, не ползвайте печки на твърдо гориво”. А гербаджийската и депесарската дървена мафия продължават да си продават спокойно хиляди кубици прясно отсечен дървен материал.
30
Решението е касиране на фалшифицираните избори и насрочване на нов избор за кмет на София!
31
ПРОБЛЕМЪТ С МРЪСНИЯТ ВЪЗДУХ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ Е ВАЛИДЕН ЗА ЦЯЛ СВЯТ..СОФИЯ НЕ ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ И ТОЗИ БЕЗМИСЛЕН СПОР Е ИЗЛИШЕН. Чист въздух има само горе в планината.
32
Не взехте мерки срещу старите дизеляци от Европа къде се внасят у нас. Сега какво? При задръствания хиляди от тях работят на празен ход на кръстовищата по няколко минути.
33
Докато не се мият улиците ежедневно,докато търтеите инспектори в общините не си размърдат задниците да си вършат работата,да глобавят за паркиране калта и въобще където им падне ще е така.
34
Вместо да се глобяват хората пуснете евтино парно и навсякъде да се отоплява на газ !! нали ще ставаме газов хъб ,,,държавата трябва да направи това !!! хората от немотия се отопляват със боклуци !!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
След като прокуратурата извади СРС с разговори на Румен Радев, смятате ли, че поведението му е укоримо и той трябва да бъде разследван?
Общо гласували: 86
архив

Мъж се прибира. Звъни на вратата, но не му отварят. Изнервен от разни подозрения се засилил и разбил вратата. От спалнята излиза жена му по халат: – Ама какво направи? ! Разби вратата! Добре, че случайно има тук един дърводелец...

 

няма нови новини
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
сега
1250
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: БСП с първи коментар за СРС-аферата с президента - лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов: Ако има доказателства, всеки трябва да носи отговорност (ОБНОВЕНА)
x
3 двойки зодии, между които няма химия в леглото
x