Вход
София
Времето в София -3 o C

Фандъкова, няма да си спра колата, за да дишам мръсен въздух по спирките

Фандъкова, няма да си спра колата, за да дишам мръсен въздух по спирките

на 15.01.2020
156001
35
Фандъкова, няма да си спра колата, за да дишам мръсен въздух по спирките
Автор: "Ретро"
15.01.2020
35
156001

Всяка зима проблемът със замърсяването на въздуха избухва с нова сила. От Столичната община ни призовават да не ползваме автомобилите си, а градския транспорт. За да може, висейки по спирките с часове, да се нагълтаме с повече фини прахови частици. В същото време заможните квартали „Бояна“, „Панчарево“, „Драгалевци“, „Бистрица“ да бълват спокойно пушеци от камините и частните отоплителни инсталации на  богаташките палати. Премиерът на международна среща за климата каза, че където и да се замърсява природата, то се разпространява навсякъде. И е прав за това. Боклуците, дето ни ги пращат братята  евросъюзници да ги горим у нас, ще ги изцапат и тях. Само не разбирам защо трябва да си спра колата и да вися по спирките да дишам мръсен въздух, след като сме се превърнали в боклукчарника на Европа. Видя се колко внимателно са опаковани балите във влака, задържан от италианските карабинери. Сакън да не остане и прашинка при тях, всичко за българите.

През детството ми цяла София се отопляваше само на дърва и въглища, включително и в училищата, учрежденията – навсякъде. Пък такова чудо не е било. Много били колите в града. Ами всяка пета кола е с несофийска регистрация. Дошли са хората да търсят препитание. Защото по родните им места нищо не работи. Никой не може да им се сърди. Проблемите са много, по-скоро са нерешими. Но това с евробоклуците май дойде в повече.

 

Петър Биков, София

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18490
архив

Мъж нахълтва разярен в кухнята. Крещи на жена си: - Всичко разбрах. Ти ми изневеряваш! - Не е вярно – отговорила жената. - Вярно е! Изневеряваш ми с някакъв водопроводчик. - Е това пък... въобще не е вярно!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x