Фандъкова разби на пух и прах поредната фалшива новина за ремонтите в София

Политика

Фандъкова разби на пух и прах поредната фалшива новина за ремонтите в София

77201
на 30.04.2019
Фандъкова разби на пух и прах поредната фалшива новина за ремонтите в София
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Твърденията, че е скрита офертата на един от изпълнителите на ремонта в централна градска част е поредна фалшива новина. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с медийна публикация, според която общината си е поръчала скъпи пейки и кошчета за боклук, а ценовите оферти са скрити.

препоръчано

„Лично направих „разследване“, като отворих сайта на общината и принтирах информацията за изпълнителите на Зона 2 и Зона 4“, коментира тя. „Офертата на „Джи Пи Груп“, която видях, я цитирам: „доставка и монтаж на пейки класически дизайн от 1291 лв“. Цената не е 10 хил. лева. Цената на кашпи, като тези на площад „Гарибалди“, е 8922 лв.“, посочи кметът.

„Дали са много или са малко не мога да коментирам в момента“, каза Фандъкова. Тя призова, информацията в медиите да бъде коректна, защото хората остават с впечатление, че една обикновена дървена пейка струва 10 000 лева. „Трябва да имаме данните и фактите и тогава да сравняваме. Ще си поискам моя проверка, защото това, което видях силно ме обезпокои“, подчерта Йорданка Фандъкова. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК