Фандъкова с горещ коментар за ротацията и трусовете в СОС

Акценти

Фандъкова с горещ коментар за ротацията и трусовете в СОС

94606
на 13.02.2024
Фандъкова с горещ коментар за ротацията и трусовете в СОС
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Странно е, че Николай Денков се отказва от най-важната позиция в държавата - тази на министър на образованието. Това коментира бившият кмет на София Йорданка Фандъкова по повод появилите се твърдения, че настоящият премиер няма желание да поеме позицията, която преди това е заемал, а има мераци за министър на външните работи.

препоръчано

Логично е, че след ротацията премиерският пост е на ГЕРБ, не е странно премиерът Мария Габриел да е и външен министър, смята тя.

Но ГЕРБ казаха на отпора от ППДБ: ОК, няма да е Габриел. Не разбирам политическия инат, каза тя.

Обичам София, познавам проблемите и решенията. София има нужда от важни, но тежки решения. За управлението на столицата трябват знания, опит, диалог - нещо, което в момента не виждаме. Говори се за постове, а не за отговорности, изтъкна бившият кмет. 

Властта е в тези, които имат най-голямата група в Столичния общински съвет, а най-голямата - в кмета, каза още тя. 

Изборът на председател на СОС не решава политическата криза. Тя ще се реши тогава, когато има управленско мнозинство. ГЕРБ-СДС продължава да бъде опозиция в СОС, допълни Фандъкова. 

"Докладите в комисиите на Столичния общински съвет се разпределят от председателя. Решенията се вземат от мнозинството в СОС", коментира бившият кмет на София. 

Цяла кампания от ПП-ДБ-СС заявяваха на софиянци, че ще работят с плаващи мнозинства. Ето - вече сме в такава ситуация, каза Фандъкова.

"Тази политическа криза в София може да спре темпа на развитие, който от ГЕРБ-СДС наложихме в последния мандат."

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК