ФАТАЛНА РАЗВРЪЗКА: Откриха тялото на затрупания от лавина скиор в Боровец

ЧАС ПИК

ФАТАЛНА РАЗВРЪЗКА: Откриха тялото на затрупания от лавина скиор в Боровец

55110
на 12.02.2024
ФАТАЛНА РАЗВРЪЗКА: Откриха тялото на затрупания от лавина скиор в Боровец
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Намерено е тялото на скиора, затрупан от лавина в Боровец. Това потвърди пред БНТ Емил Нешев, началник на ПСС. Стихията е паднала днес следобед в Боровец в района на пистата Маркуджик 3.

препоръчано

Няколко от тях са успели да се извадят, но един е останал затрупан под снега. Сигналът е бил подаден в Планинска спасителна служба около 14:13 часа от свидетел от групата.

25-ма планински спасители и 4 кучета участват в издирването му. Лавината е била с размери около 150 метра и близо 30 метра ширина.

От Планинската спасителна служба предупредиха да се избягват навятите северни, североизточни и източни склонове.

Откъснала се е дясната част на лавината над Маркуджик 3. Сигналът е подаден в 15:13 в планинската спасителна служба в Боровец.

"Около 14 ч. се случва събитието в областта на Маркуджик 3. Сноубордистите успяват да се изкопаят, но скиорът е в неизвестност и към момента. За съжаление не носи със себе си задължителните атрибути за извънпистово каране като лавинен уред, например. Откриването му е много трудно повече от 25 планински спасители са на терен, включително четири спасителни кучета обучени за търсене в лавини, търсим и с рекодектектор. От днес има предупреждение за висока лавинна опасност в района на северни склонове, североизточни склонове, тъй като ветровете направиха така, че да има огромен пренос на снежни маси. Оттук нататък би трябвало на всеки да му светка някаква лампичка и да е наясно че нещата не са спокойни в планината, Маркуджик 3 не работи в момента, така че те са отишли целенасочено натам", каза Емил Нешев, началник на ПСС.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК