Фекални води се изливат на плажа в Обзор

Региони

Фекални води се изливат на плажа в Обзор

3029
на 21.04.2021
Фекални води се изливат на плажа в Обзор
Автор:   ПИК

Сигнал за отпадни води в южната част на Обзор. Канализацията на няколко почивни бази и хотели минава под крайбрежната алея на града, която в момента е разрушена от морето и фекалните води се изливат на плажа, предава Би Ти Ви.

препоръчано

Пътят към плажа „Обзор – юг“ е разрушен, има паднал бетон и стърчащи жлеза в следствие на бурите през зимата.

„Притесненията ни са, че спуканият колектор за отпадните води ще допринесе до много неприятни изживявания за туристите на града, но и проблеми с хигиената“, разказа хотелиерът Ивайло Каснаков.

Според него, ако близките хотели се напълнят дори на 20%, всички отпадни води ще се излеят на плажа.

По думите на концесионера на плажа Сергей Иванов проблемът е от 2 г. и никой не ремонтира алеята.

„Докато парите от данъци на жителите на града влизат в община Несебър, тя трябва да се ангажира с проблемите на Обзор“, заяви Христо Янев, кмет на община Обзор.

Представител на община Несебър не прие поканата на екипа на bTV, но късно снощи на сайта на общината е публикувано съобщение, което гласи, че в момента тя е в процес на подготовка на процедура по избор на изпълнител на аварийния ремонт.

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това