Феновете на Локомотив Пд искат среща с Борисов

Политика

Феновете на Локомотив Пд искат среща с Борисов

6332
на 27.01.2020
Феновете на Локомотив Пд искат среща с Борисов
Автор:   ПИК

Фенклубът на Локомотив Пд официално поиска среща с премиера Бойко Борисов в най-кратки срокове. Това стана на пресконференция, на която черно-белите поддръжници изразиха несъгласието си с готовността на държавата на помогне само за дострояването на стадион „Христо Ботев“. Те настояват да се обърне внимание на градския стадион Пловдив, а не на клубен стадион, а ако това на този етап е невъзможно – да има равнопоставеност между клубовете по отношение на помощта на държавата за спортните бази в града.

препоръчано

Каним премиера Бойко Борисов на среща в Министерски съвет. Мотото на тази среща ще бъде желанието ни за равнопоставеност на двата клуба и да не се разделя града. Причината е готовността на държавата на дострои стадион „Христо Ботев“. Говорихме с институциите и поискахме среща, но такава не се състоя и сега искаме чрез медиите, заявиха запалянковците.

Като фенове и граждани смятаме, че ако държавата иска да помага финансово за изграждане на стадиони – трябва да се започне от стадион Пловдив. Той е не само стадион, но и дом на леката атлетика и много други спортове – в момента там се помещават 40 спортни клуба. Според архитект Валентин Маринов са изработени 13 етапа за завършването на съоръжението. Първите три са остойностени на 15 милиона лева и след осъществяването им съоръжението ще бъде годно и за мачове от евротурнирите. Има задание, има яснота как да се продължи строителството. Въпрос на желание и финансиране от държавата. Има изготвени анализи за състоянието и необходимите средства, допълниха те.

Стадион Локомотив от 20 години е общински, но е в окаяно състояние. През 2004 г. падна западната трибуна. Чак след това институциите се задействаха, затвориха и друга част от стадиона, което намали капацитета. След това Веселин Марешки обеща да построи трибуна Бесика, но реално строителство няма. С усилията на ръководството отборът успя да домакинства в Лига Европа на Лаута. Недопустимо е, заявиха още феновете.

Ако се прецени, че строежа на стадион Пловдив не е възможен на този етап, ще настояваме за равнопоставеност на стадионите на Ботев и Локомотив. Тази равнопоставеност, за която апелираме не е нещо ново. Когато двата клуба бяха в лошо финансово състояние след фалита на КТБ, Община Пловдив отпусна по 100 000 лева на двата клуба под формата на закупени билети. След това отпусна 1 милион лева за осветление и терен за малките. Ботев имаше осветление, но и на този клуб бяха отпуснати 1 милион лева. Как са изхарчени е друг въпрос.

Желанието на държавата на помага само на единия клуб води до напрежение, което не е желателно за никого. Бяхме готови на протести, но след разговор с полицията решихме да запазим по-умерен тон. Нямаме нищо против стадионът на Ботев да бъде достроен, но ако държавата реши ад обърне лице към спорта в Пловдив и това да стане държавна политика – нека има равнопоставеност. И според нас най-разумното е изграждането на градския стадион Пловдив, който е спортната визитка на града.

Молбата ни е срещата с Бойко Борисов да се проведе в най-скоро време, защото напрежението ескалира, без да се опитваме да изнудваме и заплашваме когото било. Помолихме кмета на града да се проведе и обществен дебат, на който да разискваме кое е най-добро за града. Миналата година имаше среща с президентите на пловдивските клубове и тогава единодушно бе решено, че най-доброто е изграждането на стадион Пловдив. Нямаме намерение и не искаме да блокираме кръстовища и да излизаме на протести, но може и това да стане, ако не ни се обърне никакво внимание. Има сериозна липса на обществен дебат относно спортната база в града, казаха още феновете на Локо.

Според тях има пропуски в концесионния договор и решението на ОС да развали концесията на Колежа, за да се премине към държавна помощ. Никой не даде отговор защо не са се изпълнявали клаузите в договора при неизпълнението на поетите ангажименти. По въпросите ни имаше мълчание или нежелание да ни се отговори. Няма случай в света, в който неизправен длъжник да има право да иска обезщетение от изправен кредитор – в случая – Община Пловдив. Ако прокуратурата реши да провери дали има нарушения и кой ги е извършил – това е от нейната компетенция, завършиха феновете.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това