Ферибот започва да вози туристи от Истанбул до Бургас

Региони

Ферибот започва да вози туристи от Истанбул до Бургас

40272
преди 4 часа
Ферибот започва да вози туристи от Истанбул до Бургас
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От 11 октомври 2024 г. турската корабна компания IDO започва да осъществява фериботна връзка с модерни катамарани между Истанбул и Бургас. Тя ще превозва основно туристи, които са в Турция и искат да дойдат на екскурзия по море до България за ден или два, обяви за TravelNews Мария Белколева, новият председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас“ ЕАД.

препоръчано

Първите 200 гости ще бъдат основно американци, канадци, британци и германци. Те ще посещават Бургас, Несебър и Созопол, каза Белколева. „Идеята е от следващата година големите круизни компании, които акостират в Истанбул, да включат Бургас и региона в своите еднодневни екскурзии. За целта ще се ползват катамараните именно на IDO“, подчерта тя. Мария Белколева подчерта, че от Пристанище Бургас търсят всякакви варианти за увеличаването на корабите и товарите от и към страната. Голямата ми цел е връщането на круизите до България, допълни тя.

Засега големите международни круизни компании включват страната ни в програмите си за 2026 г., като се надяват дотогава да е приключила войната в Украйна. Най-много възнамеряват да водят у нас американски туристи, защото за тях страната ни е нова и непозната дестинация. Те вече са обиколили повечето маршрути в Средиземно море и Карибите, като сега търсят нови и интересни места за круизни пътувания, обясни Мария Белколева. Интерес има още от австралийци и разбира се, от европейски туристи.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират
ПИК TV x
ПИК TV: Лена тъжи за Антоанета Цонева - решението за отпадането й от листите е на... (ВИДЕО) ПИК TV: Лена тъжи за Антоанета Цонева - решението за отпадането й от листите е на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК