Фибрите понижават риска от диабет

Докторе

Фибрите понижават риска от диабет

34462
на 05.06.2014
Фибрите понижават риска от диабет
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Фибрите са растителни вещества, които организмът не може да усвои. Разграничават се два вида фибри: неразтворими (те улесняват пренасянето на храната през храносмилателната система и предпазват организма от запек) и разтворими (спомагат за намаляване на глюкозата и холестерола в кръвта). По-голямо количество неразтворими фибри има в пълнозърнестото брашно, пшеничните трици, ядките и много от зеленчуците, а  разтворими фибри се съдържат в овеса, граха, ябълките, цитрусовите плодове, морковите, ечемика. 

препоръчано

Доказано е, че разтворимите фибри допринасят да се намали абсорбирането (преминаването) на захар в кръвта, което е от съществено значение за хората, страдащи от диабет. Чрез диета, богата на такива фибри, значително се понижава рискът от диабет тип 2. Фибрите могат да помогнат и в битката с наднорменото телесно тегло. Но ако се прекали с тях, е възможно да настъпи подуване на стомаха, газове и спазми. Добре е с фибрите да се поема достатъчно количество вода, която улеснява действието им.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК