Филип Попов: Не е важно името на премиера, а какви политики ще защитава кабинетът

Политика

Филип Попов: Не е важно името на премиера, а какви политики ще защитава кабинетът

11615
преди 4 часа
Филип Попов: Не е важно името на премиера, а какви политики ще защитава кабинетът
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Експертния кабинет е възможното решение на кризата у нас, предвид очертаващия се фрагментиран парламент, каскада от предсрочни парламентарни избори, вече седми, които водят до унищожаване на държавата във всеки един сектор“.  

препоръчано

Това заяви кандидатът за народен представител от БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА Филип Попов в ефира на Bulgaria ON AIR. По думите му  този кабинет трябва да е подкрепен от Народното събрание и да е равно отдалечен от всяка една партия. „Тук не е важно името на премиера, а какви са политиките, зад които ще застане и министрите, които ще ги изпълняват. Идеята на всеки кабинет и министрите в него трябва да е именно тази – да защитават политики“, подчерта социалистът. Според него това липсва у нас в последните години – реални решения на проблемите на хората.

„Ние от "БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" в нашата програма с акцент върху демографска политика, здравеопазване, образование та чак до външната политиката предлагаме реални решения във всички тези направление“, каза още той.

Попов припомни че БСП три пъти е участвала в тежки коалиции, общо 6 от последните 24 години. Той подчерта, че в тези моменти винаги е имало икономически растеж, увеличение на пенсии, майчински, развитие и държавност. 

На въпрос за желаните партньори на БСП, той заяви, че те са в "БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА", а за след изборите има програма с приоритети залегнали в нея, за които ще се търси подкрепа. „Само ние представихме такава пред всички български граждани. От останалите партии чувам лъскав популизъм и кухи фрази, без никакво съдържание. Ние винаги сме показвали че сме проводник на държавническото начало и именно на това ще бъдем отново в следващия парламент“, обясни социалистът. 

На въпрос за важността на главния прокурор, Попов коментира, че е принципите на Мнтескьо за разделение на властите - законодателна, изпълнителна и съдебна и че власт власт възпира не се спазват у нас в последните години и е много важно да се въстановят.Според него е нужна съдебна реформа за целта, като  съдебната система трябва да бъде реформирана като такава в нейната цялост.

За намерението на ПП – ДБ да сезира Конституционния съд за избора на нов главен прокурор от ВСС с изтекъл мандат, Попов зави, че има принцип в правото, че никой не може да черпи права от неизпълнение на своите задължения. „ПП-ДБ участваха в сглобката и бяха водещи. Можеха по всяко време да внесат в Народното събрание избора на нов състав на ВСС“, припомни той.  

В заключение Филип Попов каза: „На България е нужна лява и силна коалиция в следващото Народно събрание".

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК