ФИЛМОВИ ПАРИ: При акция в 18 страни, сред тях и България, са иззети над 14 млн. евро

Европа

ФИЛМОВИ ПАРИ: При акция в 18 страни, сред тях и България, са иззети над 14 млн. евро

18829
преди 4 часа
ФИЛМОВИ ПАРИ: При акция в 18 страни, сред тях и България, са иззети над 14 млн. евро
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Полицейските органи в 18 държави са иззели банкноти с номинална стойност над 14 млн. евро при поредица от обиски, съобщи правоприлагащата агенция на ЕС Европол.

препоръчано

По-голямата част от конфискуваните банкноти сa с променен дизайн, често наричани "филмови пари". Тези репродукции имат подобна форма и цвят като истински банкноти, но включват малък отказ от отговорност, който показва, че са фалшиви. Въпреки това тези откази от отговорност често се пренебрегват, което позволява на престъпниците да ги представят за истинска валута, заяви Европол.

Най-много са конфискуваните банкноти от 50 евро, следвани от тези от 20 евро. Открити са също така щатски долари и британски лири.

В обиските, проведени в Австрия, България, Германия, Гърция, Ирландия, Испания, Италия, Нидерландия, Обединеното кралство, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Турция, Франция, Хърватия, Чехия и САЩ, са участвали полицаи от Испания, Португалия и Австрия.

Иззети са 174 пратки с фалшива валута, което доведе до 144 нови полицейски разследвания на отговорните престъпни мрежи.

Легални филмови или игрални пари могат да бъдат поръчани по интернет или закупени в специализирани магазини. Тези банкноти лесно се различават от истинските пари, отбелязва ДПА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 28 октомври - успехът намига на Девите, Водолеите да се пазят от конфликти на работното място САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 28 октомври - успехът намига на Девите, Водолеите да се пазят от конфликти на работното място
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК