Филмът на режисьора на ПИК TV Христо Порязов за войната по пътищата влиза в курсовете за кормуване (СНИМКИ)

ГОРЕЩО

Филмът на режисьора на ПИК TV Христо Порязов за войната по пътищата влиза в курсовете за кормуване (СНИМКИ)

6547
на 21.04.2021
Филмът на режисьора на ПИК TV Христо Порязов за войната по пътищата влиза в курсовете за кормуване (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Филмът на режисьора на ПИК TV Христо Порязов за войната по пътищата "ЗАЩО АЗ" да бъде прожектиран на всички млади шофьори, веднага след като издържат изпита си за свидетелство за управление на МПС. 

препоръчано

Това се зароди като идея на премиерата на Камерната сцена "Славянска беседа" във вторник вечерта, а предложението дойде от председателя на Асоциация за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев.

Ако идеята се осъществи, всеки, записал се на шофьорски курсове, освен през задължителните кормуване и листове, ще влезе и в ролята на зрител на "ЗАЩО АЗ" като превантивна мярка срещу безрасъдното шофиране, заради което страната ни е на едно от първите места в класацията за загинали на пътя хора. 

"Идеята се възприе много добре от всички, които уважиха премиерата. Аз също съм на мнение, че филмът трябва да се гледат от всички водачи на моторни-превозни средства", сподели авторът на "ЗАЩО АЗ".

Премиерата уважиха зам. министърът на транспорта Ангел Попов, Росен Рапчев от Държавата агенция за безопасност на движението, Ваня Кастрева от РУО София, Борислав Богоев от Национално бюро Зелена Карта, бившият говорител на КАТ Любка Маринова и ексминистър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който се оказа близък приятел с актрисата от "ЗАЩО АЗ" Мария Иванова. Емоционалната история, пресъздадена във филма, трогна и звездите от поп сцената Теди Кацарова и Есил Дюран, както автомобилния ас Румен Дунев като представител на Сдружение на автоекспертите.

Първата му прожекция снощи изгледаха Нели Беширова от "РИСК ИНЖЕНЕРИНГ" АД, главният редактор на Агенция ПИК Звездомира Мастагаркова, както и колегите на Порязов Ива Николова и Гергана Ингилизова, присъстваха и Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи, както и представители на Асоциацията за квалификация на автомобилистите и ЕВРОХОСПИТАЛ - Пловдив, които подкрепиха филма. 

Най-малкият актьор от каста - Тодор Каракитуков, пък пропусна премиерата на първия си филм, тъй като е съвестен футболист в една от пловдивските школи. Режисьорът Христо Порязов разказа любопитна история за това как е успял да го убеди за ролята си: "Мечтата на Тошко е да стане футболист. Но се спазарихме, след като му обещах, че ако участва в "ЗАЩО АЗ" ще стане като Вини Джоунс - известния футболист, който е страхотен актьор".

17-минутният филм на Христо Порязов е по действителен случай. В най-скоро време лентата ще има премиера в Пловдив, откъдето са трима души от екипа - Порязов, операторът Иван Палейков и Тодор Каракитуков, както и в Испания, като стартира и фестивалните си изяви в Европа.

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това