Вход
София
Времето в София -1 o C

Философ попиля Корнелия Нинова и Кирил Добрев: "Позитано" 20 - от цирк към театър на абсурда! Нима това е краят?

Философ попиля Корнелия Нинова и Кирил Добрев: "Позитано" 20 - от цирк към театър на абсурда! Нима това е краят?

на 15.11.2019
215308
32
Философ попиля Корнелия Нинова и Кирил Добрев: "Позитано" 20 - от цирк към театър на абсурда! Нима това е краят?
Автор: ПИК
15.11.2019
32
215308

Философът и член на СБП, както и на БСП, Панко Анчев попиля Корнелия Нинова в коментар за сайта Поглед.инфо. "Позитано" 20 - от цирк към театър на абсурда! Нима това е краят?, пита реторично той.

Анчев е литературовед, философ, историк на литературата. Главен редактор на списание „Простори” – Варна. Почетен доктор на Литературния институт „Максим Горки” в Москва. Член на Съюза на българските писатели и на Българския ПЕН-център. Автор е на повече от 20 книги.

Ето какво пише той:

Нещо тежко и опасно става в националното ръководство на БСП. Нинова и Добрев заедно с пригласящите им празнодумци безпаметно са се вживели с манията си за величие и със синдрома на „всичко започва от нас“. Те не грешат и не признават никакви грешки. Всичко направено след тяхното възкачване на върха, е обновление, подмладяване, движение на напред, пробив в местната власт, движение във вярна посока. Когато им показват фактите, те повтарят едни и същи предварително написани реплики, чийто смисъл в крайна сметка е в парадокса „толкова по-зле за фактите“.

Това обаче са симптоми на сериозна болест у политици, вживели се до крайност в собствената си непогрешимост и в желанието си да спасят кожите и властта, в която са се вкопчили. Те панически виждат, че циркът, с който смятаха, че ще забавляват ахналата в изумление и възхищение членска маса на БСП, не само е уморен и отпаднал, а и артистите все повече падат върху твърдия манеж на реалността, при което или крак ще счупят, или ръка, или глава. И толкова са омръзнали със своето бездарие на публиката, вече дори не я разсмиват и забавляват.

Някой сега ги е посъветвал да се пренесат в театъра на абсурда.

И коя пиеса играят?

Като получиха някакво просветление, че все пак реалните резултати от местните избори не отговарят нито на заявените цели, нито на очакванията, нито дори на повтаряните няколко дни след тях думи и хвалби, те решиха да изместят вниманието от аритметиката и да го насочат малко от малко върху политиката. Сетиха се, че биха могли да се оправдаят с фалшификации, насилия, купуване на гласове, лошо законодателство. И побързаха да покажат загриженост, та дано им повярват, че вината за провала не е в тях, а във властта и особено в така наречената „вътрешна опозиция“.

Театърът на абсурда може да не създава рискове за физическо оцеляване, но пък изисква умни, подготвени, интелигентни режисьори и актьори. А наличните изпълнители, способни да дадат сценичен живот на намеренията на Нинова и Добрев, са политически неграмотни, неподготвени, користни, повърхностни. А и не знаят какви точно ангажименти са поемали поръчителите, за да внимават да не се престарават и преиграват. Защото те вместо да си изпишат веждите, вадят собствените си очи. Провалите следват един след друг.

Такъв е случаят във Варна, за който много се говори, а и аз писах няколко пъти. Избраните съветници измежду кандидатите на Нинова и Добрев побързаха да заявят лоялността си към покровителите си и да помогнат намерията им във Варна да се осъществят безпроблемно. И толкова се увлякоха в това си желание, че седем от осемтте измежду тях подкрепиха кандидата на ГЕРБ за председател на Общинския съвет. За да не сгрешат случайно, над тях зорко бдеше т. нар. Пилето, а всъщност народният представител от „БСП за България“ Иван Иванов. Тези господа нито издигнаха своя кандидатура, нито направиха изявление по отношение предложените от други партии и коалиции. Те просто гласуваха за ГЕРБ. Че как иначе: двама от тях са бивши членове на тази партия, при това активисти, един преди това е бил в НДСВ. Самото Пиле е привнесено и насадено в БСП от Добрев. Като се разшумя тази позорна и предателска история, се сетиха да я опровергават. Дори десните партии се чудят какво става и откъде се излюпиха тези странни тела, та чак толкова да сервилничат пред ГЕРБ. Не се ли виждат, не мислят ли с главите си, та се опозоряват. Хайде, за тях не ми е жал, още повече че цели четири години ще им се смеят и ще се глумят над тях. Но те позорят цялата организация на БСП?

След като два дена всички медии разтръбиха случая и показаха докъде може да стигне политическия слугинаж и блюдолизнечене, очевидно от „Позитано“ са им дръпнали ушите и сега се опитват да се разграничат от градското ръководство, поискало оставката на председателя на НС и заместника му. Декларацията им охотно е поместена на сайта на НС на БСП, докато решението на Градския съвет за искане оставката на Ннинова и Добрев все едно че го няма. Тези хубостници не били присъствали на заседанието, макар че са поканени. Не били съгласни с решението, понеже не било легитимно, щом като те не са присъствали. Тези персони не присъстват и на събирането на градския актив, на което много от изказващите искат изключването им от партията и отзоваването на депутата Иванов-Пилето от Народното събрание. На всичко отгоре отиват на първото заседание на Общинския съвет, без да получат пълномощия и указания какво да говорят и как да действат от ръководството на градския съвет. Всичко това е не само със знанието на висшето партийно ръководство, но и по негови специални указания.

Такова нещо във Варна никога преди не се е случвало!

Театърът на абсурда, който на „Позитано“ играят заедно със статисти от рода на протежетата им във Варна, е пошъл, глупав, грозен и развратен. Очевидно Корнелия Нинова не си дава сметка какво е станало, става и ще стане. Амбицията й дотолкова я заслепява, че в умопомрачението е готова на всичко, за да запази властта си.

Тази й болестна амбиция погубва партията.

Нинова все още смята, че е нейна любимка и че срещу нея е само една група в Националния съвет, която лично тя определи като „вътрешна опозиция“. Тази опозиция й завижда и мечтае за реванш.

Ако беше толкова просто и елементарно, нямаше да се създаде такова огромно напрежение не само във Варна, но и в цялата партия. То е знак, че в БСП протичат разрушителни процеси, на които трудно ще удържи, за да се съхрани цялостта й. По тази толкова сериозна причина и за да се снеме или поне намали напрежението, Нинова и Добрев да се оттеглят от ръководството. На тяхно място то да избере човек, който поне да спре тези опасни процеси. Националният съвет е длъжен да си даде сметка какво става и да прекрати разпада.

И да сложи край на абсурда! За да не дойде краят на самата БСП!

Сподели:
Напиши коментар »
(32)
1
КОРНЕЛА ЗАЩИТАВА МАФИЯТА В БОЛНИЦИТЕ , КОИТО СА ОЩЕ ОТ ЧЕРВЕНОТО СТАТУКВО ...ВИДЯХТЕ ЛИ ПРЕДИ МАЛКО КАК КАЗА ЧЕ ...“ ДЪЛЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ФАЛШИВИТЕ БОЛНИЧНИ “ ....АМИ КОЙ ГО СЪЗДАДЕ ТОЗИ ПОРОЧЕН МАФИОТСКИ КРЪГ МА ...КОРНЕЛОООУУУУУУУ....В ЦЯЛА ЕВРОПА Е ТАКА , ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ МАМИ С БОЛНИЧНИ ! И КОРНЕЛА ПРИЗОВАВА ЗА РАЗМИРИЦИ И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ...С ТАНКОВЕТЕ ЛИ ЩЕ ИДВАТЕ ...?!
2
За разлика от г-жа Нинова, която не е била член на БКП, др. Бойко Бирисов още си е член на БКП, защото нито си е връщал партийната книжка за член на БКП, нито е бил изключван от БКП. Вярата в комунизма на др. Бойко Борисов е толкова голяма, че той, за да остане член на БКП, напуска МВР при деполитизацията през 1992 г. Освен това др. Борисов заявява, че се е учил лично от др. Тодор Живков, от който не крие възхищението си („Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство“ – др. Бойко Борисов в отговор на въпрос на журналиста Карбовски за сравненията между него и др. Тодор Живков.). Даже, току-що назначен за главен секретар на МВР, др. Бойко Борисов присъства на откриването на паметника на др. Тодор Живков в Правец през 2001 г., рамо до рамо с: др. Георги Първанов, тогава лидер на БСП и кандидат-президент, др. Евгения Живкова - внучка и осиновена дъщеря на Живков, др. Младен Червеняков - депутат от БСП. Можем смело да заявим, че най-добрия ученик, следовник и продължител на делото на др. Тодор Живков и на светлите комунистичеки идеали е др. Бойко Борисов, а г-жа Корнелия Нинова няма нищо общо със социализма, защото участва активно в костовистката престъпна разбойничестко-мениджърска приватизация и все още не е върнала на народа всичко, което е заграбила от него.
3
Нинова не го слушай,стойте си там с Кирето още няколко години,работете усърдно до пълното затриване на БКП=БСП-то .
4
ТИ ДА СИ ЧУЛ НОМЕНКЛАТУРАТА ДА Е ЧАСТ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАСА И ЧЛЕНОВЕТЕ Ѝ.....нали ВСЕКИ РАБОТНИК , ВСЕКИ СЛУЖИТЕЛ В МИЛИЦИЯТА , ВСЕКИ ПОЖАРНИКАР ИЛИ ТРАКТОРИСТ ,БЕШЕ НАСИЛСТВЕНО ЗАСТАВЕН ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА БКП .....НАСИЛСТВЕНО ....ПОВТАРЯМ ...НАСИЛСТВЕНО ...ИНАЧЕ ОТ ШЕФ НА ПОЖАРНАТА НАПРИМЕР , СТАВАШ РАБОТНИК КОМУНИСТ ПАК С ПАРТИЙНА КНИЖКА ....НО В ТУХЛАРНАТА ИЛИ СТАВАШ ПАДАР И ОФЧАР ПАК С ПАРТИЙНА КНИЖКА ...БКП !
5
А днес обственият ти баща те попиля, чудовище Недю!
6
Heдодялko дълбокото гърло е трол на шайката
8
На Курнито осраните гащи бяха попилени и наврени в устичката и.
9
Сакън, да не пиипате крушовската биволица, поне дакота не затрие БСП.
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Философе , има много да чакаш края на соц. партията ! Колко много пророкуваха , но тъй и не дочакаха. Аман от оракули , гледай си философията и не се прави на шаман !
12
На кои му викат Кире контрабандиста, да не би да е Кирил Добрев?Ако е тои щракаите само плюсове.
13
Нинова да се оттегли? Да подаде оставка? Да се прости с розовия си сън, че е министър-председател на България? Абсурд!Само умни хора като вас, господине, могат да я изхвърлят не само от председателското място, но и от БСП. Тя внася разкол и в партията, и в държавата.
14
Първо ще има УВОЛНЕНИЕ на скопения Фатмак, а после ще видим, какво ще стане с БСП свинята Нинова! Ванга предрече БСП ще умре, Жена ще смени Президента! Как ще коментира уволненията на ръководството на ДУМА? Как ще коментира заведените от БСП дела срещу Поглед? Това не е ли пример са ограничаване на свободата на словото от неговите приятели Нинова и Добрев, или към БСП няма забележки дори? Наистина ли е говорител на ръководството на БСП и за това ли една критика не е направил по повод непрекъснатите безобразия на БСП? С какво, освен баща му , го държат на къса каишка БСП и това има ли общо с воинската му чест? Това са актуални въпроси, ако иска БСП да управлява, заедно с него България!
15
Ама моля ви се. Оставате Нинова на мира още 3-4 години. Трябва ни още докато закопае БСП надълбоко. Тръгнала е в правата посока и не трябва да я спирате.
16
.Бсп- Варна с начело на Б. Гуцанов не искаше да играе за Портних.И Бройлера го нападна с помоща на Корни Нинова и Кирчо Добрев.Хем да му седне на стола-Хем да подари победата на Герб-Портних-Балабанов
17
по-дълго Курнелия стои начело на БСП, толкова по-скоро ще се изгуби тази партия и ще отиде на бунището на историята...Като бонус за България ще бъде загубата на БСП на всички следващи избори. Каква по-добра новина за страната?!
18
на гжа Импексова: Како Корни ма,умрем да ти го заврем!!! отговор: Завреш ли ми го,ке умреш!!!
19
Незнам философията да е нахранила някой човек реално освен философстващия срещу мангизи, ама поне на 100% е изманипулирала бая народ и не напразно на такива ''философи'' като тоя хората са казали дървен философ.....
20
Епитетите не помагат.За България е важно да има лява партия-опозиция.Днес БСП е в ръцете на човек,който нищо не го свързва с лявото.Правиш приватизация,грубо казано крадеш и то съзнателно.Който краде той и лъже.Това е др.Нинова.Вредна е за България,а не само за БСП.Няма незаменими.В столетницата ще се намери нормален и грамотен човек и от там политическият живот у нас да върви по-нормално!!!Дано!
21
отговор на коментар
1. ББ беше избран от НДСВ за гл.секретар, с президент Г. Първанов (Тройната коалиция) и е бил задължен да присъства. Да не забравяме, че неговата ф-ма (в негово лице), е била избрана да охранява бай ви Тошо. И какво лошо има в това? Направете партия и постигнете успехите на ББ. ББ постави Б-Я на видно място на картата така, че лидерите на всичко европейски д-ви освен, че знаят къде е Б-Я, през 2018 г.бяха тук. Не съм и мечтала, че ще бъда свидетел на подобно посещение, а Б-Я, страна-домакин. Само за тази чест, тази личност ще остане в историята. Това е голяма чест за Б-Я. Жалко, че не го о съзнавате. Успехът на ББ озлобява соцкомунистите, които фалираха, разграбиха и приватизираха държавата. Най-видната приватизаторкс К. ИМПЕКСОВА и съпругът й с МИНЕРАЛБАНК, днес се сетила, че има народ и хора. Личност без морал и достойнство и се доискало да бъде премиер, а М. ГАЛЕВА кмет. За всички сътворение против интересите на Б-Я, във всяка друга бяла д-ва, щяха да са в затвора. А те ни пускат популистки внушения, съзнавайки, че е невъзможно, но ви казват това, което искате да чуете и да си казвате по дебилски "Браво". Как да е добре, когато соцкомунистите не са на власт и не могат отново да крадат безнаказано. Жалко за вас, убедена съм, че един ден ще го търсите, когато отново бъде разграбена Б-Я, но ще бъде твърде късно. Човек се оценява, когато го имате... Няма ненаказано добро. Съзнавам, че на някой няма да им хареса, но ББ Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА ЗА Б-Я, КОЙТО ВОДИ Б-Я В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА. Но това го разбират интелигентните, образованите и умни хора.
22
Добре прави Корнелия.Разгонва дъртите пърдухели и затова БСП тръгна нагоре. Батман също възприе идеите на Нинова за мандатност. Тоя като го гледам е дал фира ама не го знае.
23
Хе,хе ! Корнелия Нинова и БСП тръгнали нагоре ! Това нов виц ли е ? Спомняме си филма "Таборът отлита към небето" - точно така е литнала и БСП и крушовската селянка - към небето ! Е, ако не иска да лети може и да отпътува към Сибир. Чао, конярке !
24
Другарко курни скъпа крадлива пачавро дерзай до пълното заличаване на антибългарската терористична организация бсп спонсорирана от вражеска държава
25
Лижеш ли миризливата шунда на курни крадливата крушарска циганка която като млада дейна седесарка заради импекса била изяла де що седесарски чеп видяла и след това преминала на рязани депесарски суджуци и всяка година на Бузлуджа целува тъпия си електорат със същия помиярски сурат
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
Я, д-р Панко е колега на Баба Яга от Мосовския и университет. Колко мило!
28
Тоз ли е философ? Ха-ха-ха... филолог от В. Търново. И цял живот лапаше от Бсп, че беше общински съветник. Не плюй ръката от която си ял. Мръсник. Яж си там високата пенсия благодарение на Бсп, че ако беше даскал щеше да питаш къде с.. рат гладните.
29
Време беше самите соцкомунисти да установят, че в тяхната партия си имат ДИКТАТОР, видната корумпирана ПРИВАТИЗАТОРКА К. ИМПЕКСОВА. ДО кога ще търпим тези паразити? Фалираха, разграбиха и приватизираха над 100 млрд. $ и продължиха още 30 г.да ПАРАТИЗИРАТ. ДО КОГА? Те си знаят интереса. ЖАЛКО ЗА НАС!
30
Присмял се хърбел на щърбел. Явно тоя са го резнали и се присламчва към комуниста Бойко Борисов та белким му напълни свинската копанка.
31
отговор на коментар
Не само Борисов, 3/4 от българите бжяха членове на БКП,,от немай къде''. Хората избираха между концлагер, безработица, мизерия, преследване и членство в БКП. Добре си живееха,,мой човек, наше момче''
32
отговор на коментар
Курнела е агент на Костов внедрена в в БСП да я докара до 4,4% на парламентарни избори. Да изпълни мечтата на поколение демократи.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 25268
архив

Скандал между пияни блондинки в дискотека: - Виж се, ма - на крава приличаш! - Пък ти и на крава не приличаш! - Кой? Аз ли не приличам?

няма нови новини
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
сега
1376
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Андреа и Галин се замерят с компромати - изплува филмче за възрастни с участието на...
x
Страшно: Растенията "викат" от стрес
x