Финландия и Украйна с ново споразумение за сигурност

Европа

Финландия и Украйна с ново споразумение за сигурност

15129
на 03.04.2024
Финландия и Украйна с ново споразумение за сигурност
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Финландия и Украйна сключиха 10-годишно споразумение за сигурност, като Финландия се ангажира с изпращането на още 188 милиона евро военна помощ. Новият пакет от помощи ще увеличи общия финландски принос за отбраната на Украйна до около 2 милиарда евро. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

"Споразумението е доказателство за дългосрочния ангажимент на Финландия да подкрепя Украйна", заяви финландският президент Александър Стуб в Киев.

Стуб коментира още, че Съединените щати и Европейският съюз трябва да се съсредоточат върху това, което реалистично могат да направят за Украйна, особено по отношение на оръжейните доставки. Той допълни, че няма причина Финландия да изпраща войски в Украйна. 

"Ние подкрепяме Киев с оръжия, боеприпаси и проправяне на пътя на Украйна към членство в ЕС и НАТО", заяви Стуб.

Миналия месец френският президент Еманюел Макрон не изключи възможността за изпращане на западни войски в Украйна, което обаче срещна отказа на повечето съюзници.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция Митници :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО) ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК