Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква млади кинотворци за трета поредна година

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква млади кинотворци за трета поредна година

4292
на 26.01.2021
Фондация Стоян Камбарев предизвиква млади кинотворци за трета поредна година
Автор:   ПИК

Фондация "Стоян Камбарев" за трета поредна година предизвиква младите кинотворци като им предоставя възможността за участие и победа в "Награда за кино 355".

препоръчано

До 28 февруари 2021 г. младите режисьори може да кандидатстват при пълна свобода на тематика, стил и жанр. Единственото условие е в заглавието на техния филм да присъства числото "10", което да се вплете в сюжета. Допускат се само изцяло авторски сценарии.

Елитно международно жури от Холивуд, Англия и България ще оценява кандидатурите и ще селектира 3-ма режисьори, всеки от които ще заснеме и предаде 5-минутен игрален филм само за 5 календарни дни.

Фондация "Стоян Камбарев" ще помогне за продуцирането на филмите и ще подкрепи и тримата финалисти (на възраст между 18 и 30 години,) като им осигури 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с възможност за ползване на декори, осветление, реквизит и гардероб. Късометражните филми могат да бъдат заснети и на друга, желана от младите кинотворци локация, но със собствена снимачна техника.

Традиционно, крайният избор на победителя ще бъде в ръцете само на публиката, която ще гледа филмите премиерно на живо и ще гласува по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев" - 12-та Награда за Полет в Изкуството и 3-та Награда за кино 355. Дългоочакваното от всички млади творци в България събитие, ще се проведе в края на април 2021 г.

Третият носител на Награда за кино 355 ще получи специална бронзова статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия му филм от Фондация "Стоян Камбарев" и нейните партньори NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio.

През 2019-та година, първите финалисти на Награда за кино 355 бяха талантливите кинорежисьори Стефани Райчева, Надя Тодорова и Йордан Михайловски, който грабна статуетката и 10 000 лв. Миналата година 12-членното професионално международно жури селектира младите Евгения Танева, Петер Чивийски и Ваня Бойчева, като победата бе за Ваня.

"Щастлива съм, че този наш оригинален кино конкурс Награда за кино 355 провокира толкова много млади филмейкъри да творят и участват в него. И шестте ни финалиста за двете години показаха висока мотивация, силно желание и страст за кино, като победителите Йордан Михайловски и Ваня Бойчева вече заснеха своите нови филми, благодарение на Фондацията и техните премиери ще бъдат съвсем скоро. С удоволствие подкрепихме и филмите на още двама от тези даровити млади кинорежисьори, макар че това не бе в регламента на състезанието. Сега с нетърпение очакваме новите идеи, като се надявам те да ни провокират, разсмеят или разплачат. Най-важното е кинотворците да успеят да разкажат вълнуващо своята история. Всъщност точно това е изкуството- умението да разказваш истории", споели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, в качеството си на Председател на УС на Фондация "Стоян Камбарев".

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това