Франция въвежда „данък милиардери“

Европа

Франция въвежда „данък милиардери“

6968
преди 4 часа
Франция въвежда „данък милиардери“
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Националното събрание на Франция одобри вчера поправка в закона за бюджета на страната за 2025 г., въвеждаща допълнителен данък за милиардери, предаде Ройтерс.

препоръчано

Поправката бе предложена от депутати от крайнолявата “Непокорна Франция” и предвижда облагането с 2% на лицата със състояние над 1 милиард евро.

Според левите депутати този налог ще донесе допълнителни 13 млрд. евро приходи в хазната. Приемането му обаче далеч не е сигурно, тъй като предстои гласуване и в Сената на Франция.

Бюджетът на Франция за 2025 г. бе представен по-рано този месец и има за цел да запълни дупката в публичните финанси. Той предвижда съкращаване на разходи на стойност 60 милиарда евро и увеличаване на данъци. Едно такова увеличение е за най-големите компании в страната - с приходи над 1 милиард евро, които са 440 на брой. На техните печалби ще бъде наложен допълнителен данък, който се очаква да налее 8 милиарда евро.

Хората с над 250 000 евро годишен доход също ще плащат повишени данъци (временно), а домакинствата им ще бъдат облагани с минимален налог от 20%, за да не прибягват до използването на вратички в закона.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Български възход“ закри предизборната си кампания. Ген. Стефан Янев с призив: Изберете да гласувате! Защото ако не гласувате, политическата криза ще продължи (СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! "Български възход“ закри предизборната си кампания. Ген. Стефан Янев с призив: Изберете да гласувате! Защото ако не гласувате, политическата криза ще продължи (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК