Франция е готова да признае палестинската държава

Близък изток

Франция е готова да признае палестинската държава

12589
на 29.05.2024
Франция е готова да признае палестинската държава
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Напълно съм готов да призная палестинската държава“. Това заяви френският президент Еманюел Макрон на съвместна пресконференция с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин, предаде Анадолската агенция.

препоръчано

„За Франция няма табута и аз съм напълно готов да призная палестинската държава. Мисля, че това признаване трябва да бъде в полезен момент“, добави Макрон.

Той каза, че няма двойни стандарти по отношение на цивилните граждани, страдащи в конфликти в различни части на света. Макрон определи ситуацията в Рафах като „ужасяваща“ и добави, че операциите в южния град трябва да спрат. Френският президент отново подчерта, че Израел има право да се защитава, но отбеляза, че това трябва да става при спазване на международното и хуманитарното право.

Макрон обаче заяви, че няма безопасно място за палестинските цивилни граждани. „Подкрепяме искането на Алжир за провеждане на спешна среща в ООН и работим с Алжир и всички наши партньори в Съвета за сигурност за съвместна резолюция, която не само ще отговори на хуманитарната спешност на място, но и ще даде отговори по отношение на прекратяването на огъня и ще даде ясен мандат на ООН за Газа“, обясни той. На 28 май Ирландия, Норвегия и Испания официално признаха Палестина за държава.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК