Франция налага задължителна карантина на няколко страни

Африка

Франция налага задължителна карантина на няколко страни

3424
на 19.04.2021
Франция налага задължителна карантина на няколко страни
Автор:   ПИК

Франция затяга ограниченията за пътници, пристигащи от Аржентина, Бразилия, Чили и ЮАР заради опасения от нови варианти на коронавируса, предаде ДПА.

препоръчано

Пристигащите от тези страни ще трябва да преминат задължителна 10-дневна карантина, като новите правила влизат в сила в събота, 24 април. Мярката обхваща и пристигащи от отвъдморската територия Френска Гвиана.

Франция планира до задействането на разпоредбите да създаде система, която да позволява удостоверяване на локацията и съответните карантинни изисквания. Ще трябва и да бъде представяно доказателство за отрицателен тест за коронавирус, направен преди не повече от 36 часа.

Удължава се и забраната на всички полети от Бразилия, която бе наложена в началото на миналата седмица и ще продължи до петък, информира БТА.

Мярката бе обявена заради бразилския вариант на коронавируса, известен като Р1, който се определя като особено силно вирулентен и се сочи като причина за рязкото увеличаване на починалите от COVID-19 в Бразилия през март.

Франция е особено тежко засегната от пандемията. При население от около 67 милиона, страната даде над 100 000 жертви. 

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това