Френски самолети вече гасят пожара между България и Гърция

Акценти

Френски самолети вече гасят пожара между България и Гърция

45826
на 29.07.2024
Френски самолети вече гасят пожара между България и Гърция
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Самолетите, изпратени от Франция по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС, вече се включиха в гасенето на пожара при българо-гръцката граница, съобщи във Facebook министър Калин Стоянов. 

препоръчано

"Днес в България пристигнаха общо 3 летателни машини, две от които за пожарогасене. С третия, разузнавателен самолет, френските екипи вече направиха обследване на района, след което започнаха и гасителните действия", допълва той. 

Двата френски самолета ще зареждат вода за пожарогасене от язовир Доспат. При изкуствения водоем са разположени и сили на полицията, които обезпечават дейностите.

"Изказвам благодарност за бързата реакция на френските екипи", пише още Калин Стоянов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК