Фризер за съхранение на ваксините пристигна в Перник

Региони

Фризер за съхранение на ваксините пристигна в Перник

1179
на 26.01.2021
Фризер за съхранение на ваксините пристигна в Перник
Автор:   ПИК

Фризерът, в който ще се съхраняват ваксините срещу коронавирус, е пристигнал в Перник, съобщи пресцентърът на областната администрация. Съоръжението е монтирано в специално помещение с контролен достъп в Регионалната здравна инспекция.

препоръчано

В хладилната инсталация ще се държат флаконите за цялата област. Фризерът поддържа до минус 70 градуса температура. В него могат да се съхраняват до 30 000 дози в продължение на 6 месеца, уточнява пресцентърът.

Областният управител Емил Костадинов е инспектирал организацията на здравната институция. Към хладилника ще бъде монтиран допълнителен генератор, ще има 24- часов контрол върху температурата на съоръжението.

свързани новини

В сградата на РЗИ функционира и имунизационен кабинет. Помещенията са обособени на гърба на здравната инспекция, за да се гарантира противоепидемичен режим. Кабинетът има пълно оборудване и всички условия за имунизация. Той ще работи постоянно, при необходимост и 24 часа. Обособени са места за почивка и за попълване на декларации. Монтирани са специални табели за упътване на жителите на региона.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 252
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това