ФУРОР: Продадоха 11 творби на Пикасо за над 100 милиона долара

Америка

ФУРОР: Продадоха 11 творби на Пикасо за над 100 милиона долара

3413
на 25.10.2021
ФУРОР: Продадоха 11 творби на Пикасо за над 100 милиона долара
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

11 творби на Пабло Пикасо и други произведения бяха продадени за над 100 милиона щатски долара. Това се случи по време на търг в хотел "Беладжио" в Лас Вегас, осъществен от аукционна къща "Сотбис". 

препоръчано

Картините и керамичните фигури са били изложени от години в хотела и бяха продадени два дни преди 140-ия рожден ден на испанския художник. Пет от платната са украсявали стените на ресторант "Пикасо" в "Беладжио". В заведението са изложени други дванадесет картини на майстора.

Най-висока цена постигна картината под надслова "Жена с червено-оранжева барета" от 1938 г., на която е изобразена любимата на твореца Мари-Терез Валтер. Тя бе продадена за 40.5 милиона долара, с близо 10 000 долара повече от предварителната оценка.

Търгът бе част от усилията на MGM Resorts International - компанията, която притежава "Беладжио", да разнообрази богата си колекция произведения на изкуството с творби на жени, на цветнокожи, на творци от ЛГБТ общността и на хора с увреждания.

В колекцията сега фигурират близо 900 творци на 200 артисти. Началото й поставя Стив Уин, бивш собственик на "Беладжио", пише "Монитор".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК