Вход
София
Времето в София 15 o C

ФУТБОЛНА МЪЛНИЯ: Спас Русев опрощава дълговете на Левски

ФУТБОЛНА МЪЛНИЯ: Спас Русев опрощава дълговете на Левски

на 01.06.2020
62154
0
ФУТБОЛНА МЪЛНИЯ: Спас Русев опрощава дълговете на Левски
Автор: ПИК
01.06.2020
0
62154

Наско Сираков вече работи като собственик на Левски, въпреки че все още не е такъв. Мажоритарният пакет с 86,6% от дяловете на клуба пътуват към София, но Васил Божков не обяви в чии ръце ще се озоват. Независимо от това Сираков вече е начертал план за спасението на "сините". Той включва значително намаляване на дълговете на клуба. В края на миналата седмица Наско и Константин Папазов са провели среща с бившия собственик Спас Русев. На нея те са успели да убедят бизнесмена да отпише парите, които е давал като заеми на Левски. И така солидна част от задълженията на клуба ще отпаднат. Сираков е получил нужните уверения от Русев, че това ще се случи, ако именно легендата е човекът, който вземе акциите.

Наско Сираков поведе шествието по повод 106-годишнината на Левски

Наско Сираков поведе шествието по повод 106-годишнината на Левски

Наско Сираков поведе "синьо" шествие по повод...

на 24.05.2020

Всъщност не за първи път бизнесменът от Лондон обещава да отпише вземанията си. Той пое официално Левски на 30 август 2016 година, като придоби 86,6% от клуба безвъзмездно от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. След това Русев призна, че се е захванал с Левски покрай сделката за придобиване на БТК и търговската марка на компанията "Виваком". Това бе ясен знак, че клубът е оплетен в политикономически интереси. В началото бизнесменът имаше намерение да действа с размах. Обеща козирка и ново табло, но после се поправи с "това не е като да отвориш чадъра си". Стадион "Георги Аспарухов" не дочака кой знае какви подобрения, но на 14 февруари 2017 г. получи ново име. Той бе прекръстен на "Vivacom Арена Георги Аспарухов". Тогава от клуба обявиха, че договорът с телекоминекационната компания е за период от шест години. За да преодолее всички пречки пред новия рекламен договор и да избегне конфликта на интереси като притежател на акции в БТК и ПФК Левски, Спас Русев прехвърли част от акциите си на Даниел Боримиров, превръщайки го във втория по големина акционер в клуба.

В съобщението не се посочва сумата по договора, но според някои източници ставаше въпрос за 12 милиона лева - тоест по 2 милиона лева годишно. В онзи период Русев даваше интервюта, че е поел клуба с дългове от 20 милиона лева...

В началото на 2019- а вече бе ясно, че времето на Русев на "Герена" изтича. Тогава бе назначен нов Управителен съвет с нов изпълнителен директор - Павел Колев. Задачата им бе да направят одит, преди Васил Божков да поеме контрол над Левски. Колев обяви, че дълговете на клуба са повече от 30 милиона лева. На 9 февруари Русев заяви в интервю за Нова ТВ: "Към момента на Общото събрание и на така наречената дата за прехвърляне на собствеността задълженията ще бъдат може би по-малко от половината на това, което се тиражира сега - между 15 и 16 милиона лева", обеща той. На въпрос - ще опрости ли парите, които е дал като заем към клуба Русев заяви: "То във футбола друга формула няма".

В крайна сметка на Общото събрание на Левски на 6 март 2019 година за притежател на акциите на клуба бе обявен Георги Попов. Но на сбирката на акционерите стана ясно, че Спас Русев не е отписал нищо. Затова и ОС не го освободи от отговорност.

За 6 юни е насрочено ново Общо събрание на Левски. Предстои да видим дали сюжетът ще е - "Наско Сираков основен акционер, а Спас Русев освободен от отговорност с отписване на дълговете си".

Сподели:
свързани новини
ТРЕСКА НА "ГЕРЕНА": Наско Сираков скоро взима властта в Левски... ТРЕСКА НА "ГЕРЕНА": Наско Сираков скоро взима властта в Левски...
Скоро основният пакет акции на Левски се очертава да бъде...
на 26.05.2020
Чуждестранен журналист: Бъдещето на Левски изглежда някак розово... Чуждестранен журналист: Бъдещето на Левски изглежда някак розово...
Нидерландският журналист Бой де Хаан е сигурен, че...
на 28.05.2020
Наско Сираков прави мащабни промени в Левски? Наско Сираков прави мащабни промени в Левски?
Легендата на Левски - Наско Сираков, замисля сериозни...
на 29.05.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34888
архив

Мъж седи в бараката и вари ракия....
Гледа по едно време водата се нагряла много и отива до кладенеца за вода.
Връща се, а в бараката седят двама полицай, усмихват се иронично и говорят:
- Aхааа, незаконна спиртоварна, сядай и пиши обяснения!
- И кво да пиша?
- Всичко, както си е било, така го пиши!
Сяда човека, пише и след това дава листа на полицайте.
- Кво си написал бе, идиот такъв?
- Както си беше, така го написах: ”Отивам за вода до кладенеца, връщам се, а в бараката двама полицай, седят и варят ракия”.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x