Хакан Фидан пристига утре на двудневно посещение в Русия

Балкани

Хакан Фидан пристига утре на двудневно посещение в Русия

10962
на 30.08.2023
Хакан Фидан пристига утре на двудневно посещение в Русия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан пристига утре на двудневно посещение в Русия, потвърдиха от руското министерство на външните работи.

препоръчано

Фидан и руският му колега Сергей Лавров ще обсъдят ситуацията в Украйна, Сирия, Либия и Южен Кавказ. Сред темите ще бъде и възможността за възобновяване на споразумението за експорт на украинско зърно през Черно море.

Русия излезе от споразумението миналия месец и фактически блокира пристанището Одеса с аргумента, че западните санкции възпрепятстват собствения ѝ износ на земеделска продукция.

В отговор Украйна обяви "хуманитарен" коридор за товарни кораби от Одеса за Истанбул покрай бреговете на Румъния и България. Но при визитата на Хакан Фидан в Киев миналата седмица украинският първи дипломат Дмитро Кулеба подкрепи усилията на Турция за възобновяване на зърнената сделка.

От руското външно министерство обявиха, че най-добрата алтернатива на Черноморската сделка е Турция да реекспортира 1 милион тона руско зърно за най-нуждаещите се страни, като цената му бъде занижена, благодарение на субсидии от Катар.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК