Хакери проникнаха в сървърите на "Майкрософт"

Технологии

Хакери проникнаха в сървърите на "Майкрософт"

23349
на 01.01.2021
Хакери проникнаха в сървърите на Майкрософт
Автор:   ПИК

Американската транснационална компания "Майкрософт", развиваща дейност в областта на компютърните технологии и разработката на софтуер, съобщи в пост в блога си, че хакерите, които по-рано атакуваха правителствени агенции и частни компании в САЩ, са получили достъп до вътрешна информация за нейния програмен код, предоха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Майкрософт" е сред клиентите на американската фирма "Соларуиндс", чийто системи по-рано тази година бяха взломени от хакери.

На 17 декември представители на "Майкрософт" признаха, че в нейната "екосистема е бил открит вредоносният код на "Соларуиндс" и той е бил изолиран и премахнат.

Сега от "Майкрософт" уточниха, че в хода на продължаващото разследване са установили необичайна активност, свързана с малък брой вътрешни акаунти.

Според компанията няма основание да се смята, че хакерите са получили достъп до обслужването на продуктите й или до данни на клиенти.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Днес са уязвими половите органи - избягвайте секса ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Днес са уязвими половите органи - избягвайте секса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Антиваксърският министър Стойчо Кацаров прати заместника си на брифинг с медиите - търсят канали, за да имунизират повече роми (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Антиваксърският министър Стойчо Кацаров прати заместника си на брифинг с медиите - търсят канали, за да имунизират повече роми (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 199
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това