ХАОС ВЪВ ФРАКЦИЯТА НА ДОГАН: Кликата около Сокола със странен ход на отчаянието - неочаквано изтеглиха жалбата си срещу...

Акценти

ХАОС ВЪВ ФРАКЦИЯТА НА ДОГАН: Кликата около Сокола със странен ход на отчаянието - неочаквано изтеглиха жалбата си срещу...

470541
на 08.09.2024
ХАОС ВЪВ ФРАКЦИЯТА НА ДОГАН: Кликата около Сокола със странен ход на отчаянието - неочаквано изтеглиха жалбата си срещу...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Абсолютен хаос цари във фракцията на Ахмед Доган в ДПС. Дерибеите на Сокола предприеха странен ход само часове, след като обявиха, че внасят жалба срещу указанията на Централната избирателна комисия да докажат, че партия ДПС не е част от коалицията, с която смятат да се яват на изборите.

препоръчано

Изненадващо, Догановата "Демокрация, права и свободи-ДПС" оттегли внесената в събота жалба. 

Вчера 17 ч. изтече срокът, в който двете ДПС-коалиции трябваше да извадят от съставите си партията ДПС по указания на ЦИК, за да бъдат регистрирани за парламентарните избори на 27 октомври. Основанието на комисията, оглавявана от скандалната председателка Камелия Нейкова бе, че по закон една и съща партия не може да участва в две различни коалиции.

Въпреки това обаче и хората на Сокола, и крилото на Делян Пеевски отказаха да изключат партия ДПС от състава си. Доганистите уведомиха Централната избирателна комисия, че възразяват срещу указанията и се засилиха да сезират всички институции и компетентни органи, които имат отношение по въпроса.

Дерибеите веднаха внесоха и жалба, и възражение срещу решението на ЦИК от понеделник да не приема документите за регистрация на двете коалиции по официалния път с входящ номер и час на подаване.

Неочаквано обаче от ДПС-Доган днес са изтеглили и жалбата, и възражението!

Все още няма коментар от фракцията около Делян Пеевски и дали те ще се отнесат към съда за разрешаването на казуса с регистрацията за изборите. Ако все пак бъде сезиран, Върховният административен съд има три дни след внасянето на жалбата, за да се произнесе. 

Така казусът с регистрацията на ДПС за предстоящите избори остава без решение на този етап.

Утре предстои заседание на Централната избирателна комисия. Очаква се да стане ясно дали ще откажат регистрацията и на двете коалиции за участие в изборите на 27 октомври.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 септември - финансови постъпления за Скорпионите, Стрелците да не чакат чудеса, ако ще пътуват САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 септември - финансови постъпления за Скорпионите, Стрелците да не чакат чудеса, ако ще пътуват
ПИК TV x
ЖЕСТОК ЕКШЪН В ПИК TV! Отцепниците на Доган заключиха журналист в хотел, заплашват го и скачат: Какво снимаш тука?! (ВИДЕО) ЖЕСТОК ЕКШЪН В ПИК TV! Отцепниците на Доган заключиха журналист в хотел, заплашват го и скачат: Какво снимаш тука?! (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК