Харалан Александров: Пътниците, които бутат влака, олицетворяват случващото се в България

Час Пик ГЛАВНА

Харалан Александров: Пътниците, които бутат влака, олицетворяват случващото се в България

12788
на 27.08.2024
Харалан Александров: Пътниците, които бутат влака, олицетворяват случващото се в България
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

България държи да издига професионалисти и това е политическа култура, в контекста на общата култура за скупчване около мощни политически фигури. А те сега са Борисов и Радев. Пеевски се бори да е третият. Това коментира пред бТВ социалният антрополог Харалан Александров.

препоръчано

Що се отнася до общия контекст, у нас 4 години има неспираща битка за власт. В условия на политическа война на първо място е победата, а жертвите не са важни. У нас има постепенно отпадане от напредъка на европейските страни и България влиза в притестнителна гравитация да се отдалечава от европейските ценности. Виждаме, че Румъния очаква отпадане на визите за САЩ, а при нас това надали ще стане скоро. Дай, Боже, да имаме редовно правителстнво, но и към момента имахме добро правителство, отбеляза антропологът.

Пътниците, които бутат влака е олицетворение на случващото се в България. Сега влакът чака нов машинист да го подкара, смята той.

Когато залогът е властта, всичко останало отива на заден план и става невъзможна обективната преценка. Ние сме в политическа война 4 години, избрахме битката, отмъщението, вместо развитието и не сме в състояние да се върнем в коловоза на развитието, обобщи Александров.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК