Харалан Александров: Ситуацията е "игра на тронове"

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Харалан Александров: Ситуацията е "игра на тронове"

24513
на 09.05.2021
Харалан Александров: Ситуацията е игра на тронове
Автор:   ПИК

Игра на тронове – забавна, драматична и динамична история. Така образно описа ситуацията в страната социалният антрополог Харалан Александров.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Всеки факт от реалността търпи различни интерпретации. Ще продължи културата на свади и кавги. Но има опасност те да се пренесат и в обществото. Хората са в ролята на зрители и сеирджии. Но дистанцирането на публиката от политическата класа става все по-сериозно. Добрата новина е, че България може да си позволи да си поиграе още малко. Спокойни са хората, тревожни са елитите. Икономиката е в сравнително добро състояние, макроикономическата рамка е стабилна и излизаме от пандемичната криза. Тоест, ситуацията не е толкова тревожна, затова можем да си позволим още малко веселие, коментира анализаторът. 

По думите на Александров обаче изчегъртването на ГЕРБ може да доведе до разклащането на цялостната конструкция. Шансовете на ГЕРБ са да не правят грешки. Много е важно дали сега ще се вървим към нормализиране, или ще продължи противопоставянето.

ИТН обещаваха край на ерата на Борисов, но това, което виждаме, е единствено край на хегемонията на Борисов. И сега е моментът кой ще бъде на неговото място – новата звезда казва - дайте ми властта, и ще видите… Ще продължи ли дневният ред на управлението, или дневния ред на битката, е проблемът, пред който е изправена страната. 

Александров смята, че е здравословно ГЕРБ да пости в опозиция – полезно е и за тях, и за обществото. Опасно ще стане, ако се стигне у нас до една сериозна инфлация и хората започнат да се чувстват обеднели. Ако няма внос на нестабилност, няма нищо опасно. Но ако имаме икономически натиск, тогава вече нещата ще бъдат драматични, смята социалният антрополог.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 165
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК