Харалан Александров с ГОРЕЩА прогноза - ще има ли кабинет след изборите и КОЙ ще е най-мощният лидер, около който това да се случи

Епицентър

Харалан Александров с ГОРЕЩА прогноза - ще има ли кабинет след изборите и КОЙ ще е най-мощният лидер, около който това да се случи

137795
преди 4 часа
Харалан Александров с ГОРЕЩА прогноза - ще има ли кабинет след изборите и КОЙ ще е най-мощният лидер, около който това да се случи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ще имаме правителство след вота за по-дълго време, ако всички се обединят около една мощна фигура. Тази прогноза направи от екрана на "Нова нюз“ социалният антрополог Харалан Александров.

препоръчано

"Ако трябва нещо да кажем за политическата антропология в България, то е добре известният факт, че тя е силно персонализирана", коментира Александров.

Според него компромис след вота на 27 октомври е възможен, но само ако се намери фигура обединител.

"Следвайки логиката на тази политическа култура, може да има, ако всички се съгласят, че има една мощна фигура, около която да се подредят и да се структурира обществото. В момента нямаме тази фигура на джентълмена, на български - юнак, а имаме няколко кандидати за тази роля. Очевидно Борисов удържа позициите си на най-мощния политически лидер, но имаме сериозни претенденти в лицето на президента Радев, на Делян Пеевски", коментира Александров.

Според него, тепърва предстои да се види дали отново всичко ще се подреди около Борисов и ГЕРБ, или ще се търси нова мощна фигура.

"В момента, в който влязоха във властта, носителите на модерната западна некорумпирана култура, които се бореха срещу статуквото и корупцията, моментално го възпроизведоха. Моментално заграбиха властта, започнаха да нарушават правилата, да назначават роднините и любовниците си на държавни позиции, с което тежко се дисквалифицираха от ролята на модернизатори. Нямат морални основания да претендират за ролята на добрите. Моралният облик, който си докараха за кратко време, е потресаващ. Особено с последната подлост, която сътвориха, с доноса срещу Екатерина Захариева в европейските институции. Това е типичното поведение на слабаците, на лузърите", заяви още Харалан Александров по адрес на ППДБ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК