Харис обещава по-строг имиграционен контрол по границата с Мексико

Америка

Харис обещава по-строг имиграционен контрол по границата с Мексико

5471
преди 4 часа
Харис обещава по-строг имиграционен контрол по границата с Мексико
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис посети границата между САЩ и Мексико за първи път в настоящата си кампания.

препоръчано

Тя призовава за по-строги ограничения за предоставяне на убежище за имигранти и обеща да превърне в свой основен приоритет прекратяването на контрабандния внос на фентанил, предадоха Ройтерс и АП.

Харис очерта плановете си да коригира повредената имиграционна система по време на посещението си в пограничния град Дъглас, в Аризона, където живеят по-малко от 17 000 души. Вицепрезидентът, която бе номинирана за президентския вот, след като президентът Джо Байдън се оттегли от надпреварата, обвини своя съперник за поста Доналд Тръмп, че разпалва пламъците на страха и разделението относно въздействието на имигрантите върху американския начин на живот.

Около 7 милиона мигранти са били арестувани при незаконно преминаване на границата между САЩ и Мексико по време на администрацията на президента Джо Байдън, сочат правителствени данни. Рекордно големият брой подхранва критиките от страна на Тръмп и неговата Републиканска партия към Байдън и Харис.

Имиграцията е основен въпрос за избирателите в САЩ. В Аризона изборната надпревара е силно оспорвана, а многото избиратели с латиноамерикански произход са обект на ухажване и от двете партии, предава още БТА.

В същото време границата между САЩ и Мексико продължава да е вход за незаконен внос на фентанил, фармацевтично лекарство, което представлява водеща причина за фатални свръхдози в САЩ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК