Хасан Азис стана богат, а Кърджали се превърна в най-окаяния областен център - как се постига “американската мечта“ на родна почва

Епицентър

Хасан Азис стана богат, а Кърджали се превърна в най-окаяния областен център - как се постига “американската мечта“ на родна почва

101231
преди 4 часа
Хасан Азис стана богат, а Кърджали се превърна в най-окаяния областен център - как се постига “американската мечта“ на родна почва
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

“Колко е важно да можеш да градиш, да съзидаваш, да оставяш нещо след себе си! Винаги съм вярвал, че на първо място трябва да умея да създавам мостове там, където ги няма“. Това са думи на Хасан Азис. На старта на последния му мандат. При който бе построено едно съоръжение в парка, в близост до дома на бившия вече кмет.

препоръчано

“Пеперудата“ в “Арпезос-Север“ бе единственото му постижение на финала в “Белия кораб“.

“Важно е да можеш да градиш“, но още по-важно е и на кой роднина/приятел/ортак си възложил съграждането. Докато целият град тъне в разруха…

Как се постига “американската мечта“ на родна почва? С пет мандата начело на община. Бедното момче от село Мост, което се превърна в може би един от най-богатите хора в региона.

“Пеперудата“ е малкото “бижу“ под терасата на бившия кмет, който живее в т.нар. комплекс “Пентагона“. Изграден от един виден партиец от близкото минало, а по-късно около него се съгради и цял парк. Който, като всички останали, бе занемарен и с “отпаднала необходимост“ за тогавашния кмет. Парите бяха усвоени, продължаваме напред, пише 24rodopi.com.

Хасан стана богат, а Кърджали се превърна в най-окаяния областен център. С огромен размах на жилищното строителство - на всяка зелена площ, на всеки ъгъл, пред стари блокове, зад тях, около тях, а можеше съвсем скоро и над тях.

“Инженерната мисъл“ е голямо нещо. Страстта към строителството на кмета го направи и собственик на бетонов възел. Чрез различни лица той стана притежател на какво ли не.

Според разследващи медии, половината от “Ритейл парка“ на изхода на града е негов, чрез подставено лице??? Затова и кметът не допусна изграждане на други търговски комплекси от подобен вид. Така от града си тръгна инвеститор, построил “Кулите на Варна“, а върху продадената от него земя се строи “блока на кмета“. Срещу завод “Горубсо“ ще се издигне величествена жилищна кооперация, за чийто парцел са използвани пари, отпуснати за изграждане на детска градина. Величествена, но не по-голяма от егото на екскмета.

Далеч преди това, той се оказва и собственик на половината жилищна сграда, строяща се срещу съда. Делът е прехвърлен от истинския собственик на "Хасанът от Моста", след като предприемачът фалира в Турция и реално губи и 1,5 милиона долара, с които е трябвало да купи луксозни имоти за Хасан Азис край Босфора. Фирмата фалира и кметското обезщетение е с част от парцела... 

Хотели в южната ни съседка, много имоти, трупане на чист кеш, се носеше от уста на уста за момчето от село Мост. Едни и същи лица в “обръчите от фирми“ около него. Все повече дупки в бюджета, все повече кратери по улиците, все повече проблеми. Град, превърнат в зоопарк за кучета, котки, крави, овце.

“Бастионът“ на ДПС стана нарицателно за “обора“. Но момчето от Мост трупаше и нахалство, и титли. Колекционер. Инженерът стана доктор, докторът доцент.

Преподавател по “Управление и администрация“. Общинари бяха пращани студенти в любимия му УНСС, който начетка самолюбието на тогавашния кмет, а той се отблагодари с над 20 000 лева от джоба на данъкоплатците към университета, за да бъде издаден негов научен труд. После още едни 7 бона, за да излезе и на английски. “Управление и администрация“ в Кърджали си намириса на чиста проба клептокрация. Дори личният шофьор на Хасан Азис бе издигнат подобаващо до строителен предприемач.

“Колко е важно да можеш да градиш, да съзидаваш, да оставяш нещо след себе си!“, пак цитираме доцента. Около 40 000 кърджалийци видяха, виждат и дълго време ще продължават да виждат какво остана след него.

А, той продължава да строи. Навред, където е бил прилапан парцел.

Хасан Азис е герой във видеоразследване на платформата "Фронт срещу корупцията":

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Намираме се в тежък махмурлук след революционното пиянство, което ни донесе Промяната (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Намираме се в тежък махмурлук след революционното пиянство, което ни донесе "Промяната" (ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК