Вход
София
Времето в София 11 o C

ХВАНАТА НАТЯСНО: Експерт уличи Мая Манолова в поредна лъжа, засягаща 3 млн. българи

ХВАНАТА НАТЯСНО: Експерт уличи Мая Манолова в поредна лъжа, засягаща 3 млн. българи

на 05.12.2019
61976
14
ХВАНАТА НАТЯСНО: Експерт уличи Мая Манолова в поредна лъжа, засягаща 3 млн. българи
Автор: ПИК
05.12.2019
14
61976

Промените в Закона за земеделските земи цели да защити собствениците на обработваема земя, а не да ги ощети. Това каза пред Би Ти Ви експертът в Дирекция „Поземлени отношения и комасация” в земеделското министерство Кирил Стоянов. Изказването му е в отговор на твърдение на бившия омбудсман Мая Манолова, че над 3 млн. собственици на малки площи ще бъдат засегнати от промени чрез връщането на ТКЗ-та.

Той допълни, че е невъзможно хората да загубят правата си върху земеделските земи. „Процедурата за комасация съществува от 2007 г. Направихме шест проекта в едни от най-бедните села на България – успяхме да възстановим работни места, напояване и на нито един човек не му беше отнета земята”, посочи Стоянов.

Експертът допълни, че процедурата по отдаване на земя под аренда е демократична и е създадена с помощта на холандските власти. „Всеки един собственик е равен на останалите, включително на държавата и общината. Ако вие искате да участвате в процеса по комасация, имате един глас, независимо кой с колко имота участва”, уточни той.

Кирил Стоянов посочи, че притесненията на Мая Манолова не са основателни. Той посочи, че най-вероятно периодът за обществено обсъждане на промените ще се удължи с 12 месеца заради дебатите по темата.

„В този закон ние желаем да се прекрати практиката с едни стари договори, които са сключвани от един съсобственик за 99 години за 1 лев. По този начин останалите съсобственици са ощетени”, коментира експертът.

По думите му законът обхваща голяма част от българските граждани и по него трябва да се работи сериозно и внимателно – без да се бърза.

Сподели:
свързани новини
Мая Манолова пак шикалкави за партийния проект! Хем няма да прави такъв, хем ще се занимава с политика Мая Манолова пак шикалкави за партийния проект! Хем няма да прави такъв, хем ще се занимава с политика
Няма да правим партиен проект. Имаме гражданска платформа...
на 04.12.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34779
архив

- Ало, како, стана нещо много лошо! Тате се качи да бере ябълки и падна от дървото! - И какво? - Ами загубихме го, како! - Добре, де, а под дървото търсихте ли?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (НА ЖИВО)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за дъждовния четвъртък - късметът на Лъвовете изневерява, Везните два пъти да мислят преди да направят нещо
x