Хванаха Корнелия Нинова в гаф - изплагиатствала прословутата визия на БСП от "дясна" програма за изборите

Акценти

Хванаха Корнелия Нинова в гаф - изплагиатствала прословутата визия на БСП от "дясна" програма за изборите

190693
на 01.03.2021
Хванаха Корнелия Нинова в гаф - изплагиатствала прословутата визия на БСП от дясна програма за изборите
Автор:   ПИК

Предизборната платформа на БСП в един от най-важните сектори – икономическото развитие, се оказа… преписана. Най-шокиращото е, че автор на цели пасажи, ползвани без редакция, е десен институт, аламират хора от Националния съвет на партията, които оставали потресени от нечувания гаф.

препоръчано

Оказва се, че от БСП откраднали цели пасажи взето от изследването на Института за пазарна икономика - „Пътят към фискална децентрализация“ и е публикувано на 26 април 2018 година. То и днес е достъпно на сайта им и може да бъде намерено с интернет търсачките. 

„Провеждането на самостоятелна фискална политика е силно затруднено от липсата на достатъчни собствени приходи. Тежкото финансово състояние на общинските бюджети и начинът на действие на въведената през 2016 г. Процедура за финансово оздравяване на общини с финансови затруднения доведоха до стимули за увеличаване на съществуващите местни данъци и създадоха предпоставки за нарастваща политическа зависимост заради възможността за отпускане на безлихвени заеми и последващото им евентуално „опрощаване”, пише в програмата на БСП, които може да бъдат видяни едно към едно във "Визия за България", която ще се ползва и за тези избори. 

„Последните значителни стъпки в посока повишаване на финансовата самостоятелност на българските общини бяха направени в далечната вече 2007 г., когато общинските съвети получиха право да определят размера на местните данъци и такси в предварително зададени граници. Последвалият период показа, че тази стъпка е била недостатъчна и не е довела до съществена промяна в структурата на общинските бюджети“, се казва още в документа на ИПИ, изплагиатстват от Нинова.

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това