Херо Мустафа иска българите да пътуват без визи до САЩ (ОБНОВЕНА)

Епицентър

Херо Мустафа иска българите да пътуват без визи до САЩ (ОБНОВЕНА)

13884
на 26.02.2021
Херо Мустафа иска българите да пътуват без визи до САЩ (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Американският посланик Н.пр. Херо Мустафа много би искала да види българските граждани да пътуват в Америка без визи. По думите й в година на пандемия е трудно да се постигне напредък по този въпрос, но такъв все пак има и ще продължат да работят заедно с българската страна за постигането на тази цел. Ето какво още казва Херо Мустафа по БНТ.

препоръчано

„Политиката на САЩ е на задълбочаване и укрепване на двустранните отношения. Това няма да се промени. Америка ще продължи да гледа на България като на много силен партньор“, каза Мустафа.

„За всяка демокрация справянето с корупцията изисква постоянен фокус и борба, това ще я направи независима“, категорична е Херо Мустафа. Трябва да сме откровени по между си. Не само САЩ коментират корупцията, изисква се усилие от всички партии и гражданското общество. Правят го и други европейски държави. 

Ние подкрепяме диверсификацията, това е крайната ни енергийна цел. Турски поток разчита на един доставчик, а това води до монопол, а това пък прави държавата уязвима, защото няма конкуренция. Подпомагаме проектите, които водят до диверсификация, която прави България независима и богата.

500 000 американски граждани загубиха живота си заради COVID-19. Това не е статистика. Зад тази цифра стоят майки, бащи и деца. Това са повече жертви, отколкото САЩ са дали през Първата, Втората и войната във Виетнам. В България жертвите са 10 000. Това е трагедия.

Президентът Байдън обяви, че ще продължим напред и ще се справим заедно. Това е начинът да се справим с пандемията. Тя не познава граници. Трябва да сме заедно, за да я спрем.

Никога не сме твърдели, че нашата демокрация е съвършена, но тя е силна, защото се променя. Изправяме се прозрачни пред света. Нашите институции са силни. Съдиите, назначени от Тръмп, се произнесоха срещу него, даде пример Мустафа.

Сега акцентите на САЩ според нея отново са върху климатичните промени, връщането към Парижкото споразумение и СЗО.

От първите стъпки на държавния секретар Антъни Блинкен пък ставало ясно, че има ангажираност към България по инициативата "Три морета".

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО)
ново
Днес: 172
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това