Хилари Клинтън: Закъснялото оповестяване на доклада за руската намеса в британската политика е срамно

СВЕТЪТ ДНЕС

Хилари Клинтън: Закъснялото оповестяване на доклада за руската намеса в британската политика е срамно

4754
на 12.11.2019
Хилари Клинтън: Закъснялото оповестяване на доклада за руската намеса в британската политика е срамно
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Хилари Клинтън нарече забавянето от „Даунинг стрийт” на доклад за потенциална руска намеса в британската политика „вредно, необяснимо и срамно“, цитира думите й британският вестник The Guardian, на който се позовава „Фокус”.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Кандидатът за президент на САЩ през 2016 г. заяви пред изданието, че е „невероятно изненадващо и неприемливо, че във вашата страна има правителствен доклад за руското влияние и сегашното ви правителство не го публикува“.

Потенциално взривоопасният доклад на Комисията за разузнаване и сигурност вече е одобрен от разузнавателните агенции. На „Даунинг Стрийт” беше изпратен окончателен проект на 17 октомври и се е очаквало доклада да бъде публикуван до края на миналия месец.

Въпреки това, офисът на премиера посочи, че парламентарният доклад няма да бъде публикуван преди изборите, като се позова на процес на подписване, който може да отнеме шест седмици. Председателят на комисията Доминик Грийв нарече решението за забавяне на публикуването „зашеметяващо“.

Клинтън каза, свързвайки потискането на доклада с нарастващия авторитарен обрат на западните лидери: „Искам да кажа, кои си мислят , че са те, за да крият такава информация от обществеността, особено преди избори? Е, ще ви кажа кои са те. Те смятат, че те са всемогъщите, силни мъже, които трябва да управляват“.

Докладът разглежда конкретно опитите на Русия да повлияе на резултата от референдума за Брекзит през 2016.

Това, че е имало руско влияние в президентската кампания през 2016 г., сега е широко известно - макар и отречено от Доналд Тръмп, който го описва като „измама“.

Клинтън каза: „Някой ми каза:„ Престани с руснаците “. „Казах:„ Ще оставя руснаците, когато руснаците ни оставят нас “. Така се чувствам."

свързани новини

Тя остави отворена възможността да се кандидатира за президентски мандат през 2020 г. „Бих била добър президент, така че очевидно това живее някъде в главата ми. Ще направя всичко възможно, за да се уверя, че ще пенсионираме сега действащия“.

Говорейки по-рано, в зала за кралски фестивали в Лондон, Клинтън каза, че се страхува да не види у Великобритания „някакво свиване и завиване навътре“.

Тя заяви, че е разтревожена от това, че Великобритания се опитва да се „отдели от Европа във време, когато демокрациите трябва да се съюзяват, защото ние наистина сме под натиск от диктатури и авторитарни режими“.

„Имаме президент, който се възхищава на диктаторите и се възползва от тяхната помощ и прави всякакви луди неща. Така че ние се нуждаем от вас, за да бъдете здрав член на това партньорство и за напред“, каза още Хилари Клинтън.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК