Вход
София
Времето в София -7 o C

Хиляди ще протестират срещу увеличението на цените на тока

Хиляди ще протестират срещу увеличението на цените на тока

на 28.07.2015
2961
1
Хиляди ще протестират срещу увеличението на цените на тока
Автор: ПИК
28.07.2015
1
2961

Хиляди ще протестират на 29 юли под прозорците на Министерски съвет срещу увеличението на цените на ел. енергията от 1 август 2015 г. Четирите национално представителни организации на работодателите - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, се обявиха твърдо против узаконения грабеж, кражбите и безхаберието в енергетиката и в подкрепа на дълбока реформа в сектора от страна на правителството.

И затова свикаха национален протест срещу повишението на цената на електроенергията. В обща декларацията организациите заявиха: "Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките "Задължения към обществото". Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Това са интересите на българската индустрия, на цялата икономика на България без оглед на размера на предприятията.

Не приемаме предложените нови цени за "задължения към обществото", защото те ще доведат до загуби за българското общество!". Протестът ще стартира в 11 часа на 29 юли в пространството между сградите на Министерския съвет и на президентството и ще прерасне в шествие до сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране, където ще има престой около 20 минути, след това ще тръгне пешеходен преход по бул. Княз Александър Дондуков до ул. Г. С. Раковски, по ул. Г. С. Раковски до бул. Цар Освободител, по бул. Цар Освободител до сградата на Народно събрание. След престой пред сградата на Народно събрание с планирано времетраене от около 30 минути шествието ще се върне до сборния пункт по същия маршрут. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21136
архив

- Какво прави Ивет Лалова, когато изпусне автобуса?- Чака го на другата спирка.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x