ХИПОТЕЗА: Може ли правителство на ИТН с премиер Росен Желязков да разплете сложния политически възел в държавата

ТЕМА

ХИПОТЕЗА: Може ли правителство на ИТН с премиер Росен Желязков да разплете сложния политически възел в държавата

93070
на 06.07.2024
ХИПОТЕЗА: Може ли правителство на ИТН с премиер Росен Желязков да разплете сложния политически възел в държавата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Любопитна хипотеза как това как евентуално може да се разплете сложния политически възел даде социологът Андрей Райчев.

препоръчано

"Представете си Слави Трифонов да предложи Росен Желязков за премиер с експертно правителство и започва разправия кои да бъдат министрите. Но ако трябва да говорим за вероятности – най-вероятно е да има предсрочни избори през втората седмица на октомври. За да може кампанията да се разгърне след 15 септември. Що се отнася до третия мандат – все още има минимална възможност за него, но ако всички се отнесем сериозно и без подигравки към темата за експертен кабинет", заяви той в ефира на Нова телевизия.

"Освен, че българският народ не успя да получи правителство, се получи така, че БСП е в разцепено състояние в ръководството, с оставката на Христо Иванов ПП и ДБ се оказаха безсловесни и без политика. ДПС влезе в криза, а "Възраждане" започна да рои. Каква по-голяма криза в политическата система може да се случи, за да разберат тези хора, че тяхното оцеляване минава през експертен кабинет?", попита още соицологът.

Според него България в момента е в ситуация на белким, санким и чунким. „Белким изразява някаква малка надежда, че ще стане. Санким е скептицизъм, а чунким изразява нещо враждебно срещу теб", коментира Райчев. 

Той изтъкна, че е много е важно президентът на кого да даде третия мандат, а идеята "Възраждане% да вкара в кабинета си ПП-ДБ му се виждала абсурдна. БСП не се знае в какво състояние е. Кой ръководи не е е ясно? Корнелия Нинова е титулярът, защото тя разписва листа. Остава ИТН", обясни социологът. 

Той бе категоричен, че парламентарно представените партии имат много силна мотивация да избегнат избори , но в същото време ги тресе страх от избирателите, че ако пак се стигне до сглобка - с тях е сършено.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Познавачът на ДПС Петър Бояджиев с шокиращи откровения: Доган е успешен проект на Русия. Винаги е бил измамник и е най-големият вредител на България (ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Познавачът на ДПС Петър Бояджиев с шокиращи откровения: Доган е успешен проект на Русия. Винаги е бил измамник и е най-големият вредител на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК