ХИТ! Разработен пътнически свръхзвуков самолет чака тестове (ВИДЕО)

Технологии

ХИТ! Разработен пътнически свръхзвуков самолет чака тестове (ВИДЕО)

31693
на 14.07.2020
ХИТ! Разработен пътнически свръхзвуков самолет чака тестове (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Boom Technology изгражда прототипа XB-1, който трябва да премине през тестове през следващата година. Ако всичко мине успешно, това ще проправи пътя на Boom Overture - пътнически самолет с 55 места, предаде Flight Global, цитирани от БГНЕС и Нова телевизия.

препоръчано

Новият свръхзвуков прототип ще бъде представен на обществеността на 7 октомври - това ще проправи пътя за завръщане към ултрабързото въздушно пътуване.

Boom Technology, базирана в Денвър, САЩ, досега е събрала 141 милиона долара за изграждането на XB-1. Компанията вече е прикрепила крилата към фюзелажа на машината, изграден е вертикалният стабилизатор и завършени тестовете за кацане.

Новата машина, ако получи „зелена светлина“, ще се носи във въздуха с малко над 2 700 км/ч.

Самолетът ще има място само за един пилот - опитен въздушен ас от военновъздушните сили на САЩ, и ще премине през изпитания във въздушното и космическо пристанище Мохаве в Калифорния през 2021 година.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ Европа от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това