ХИТ! Сръбският премиер Ана Бърнабич поведе гей парада

СВЕТЪТ ДНЕС

ХИТ! Сръбският премиер Ана Бърнабич поведе гей парада

14690
на 17.09.2017
ХИТ! Сръбският премиер Ана Бърнабич поведе гей парада
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич, която открито си признава, че е лесбийка, се присъедини към стотици активисти с флагове с цветовете на дъгата за белградския годишен гей парад, провеждан при засилени мерки за сигурност заради консервативните нрави в страната, предава AFP.

препоръчано

Ана Бърнабич, на 41 години, стана един от първите лидери на правителства по света, открито признаващ си, че е гей, когато застана начело на правителството в Белград, но според много активисти, хомофобията остава широко разпространена в страната.

„Сръбското правителство се грижи за всички граждани, независимо дали от мнозинството или малцинствата, за да покаже, че уважава различността“, заяви Бърнабич преди да се присъедини към мероприятието.

Мероприятието се провежда при засилени мерки за сигурност, като полицейски хеликоптер постоянно кръжи над районите, в които се провежда прайда.

Освен това, по улиците, затворени от 8 часа сутринта, са разположени около две хиляди полицаи – два пъти повече от участниците в гей парада, но и два пъти по-малко от миналата година, според организаторите.

„Виждате, че границите на свободата се местят и в това отношение нашето общество е направило огромен прогрес в последните години“, заяви сръбският премиер в интервю, публикувано в неделния брой на сръбско издание.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК