Вход
София
Времето в София 14 o C

Хлябът - съвременната отрова, която ни убива! Бавно, но сигурно!

Хлябът - съвременната отрова, която ни убива! Бавно, но сигурно!

на 01.02.2018
811853
31
Хлябът - съвременната отрова, която ни убива! Бавно, но сигурно!

Търсите хубав хляб – бял, бухнал, мек, със златиста хрупкава коричка. Ако може и да ухае подобно на този, който баба ви е месила в детството. В която и да е пекарна или хлебозавод в страната ще ви кажат: „Няма никакъв проблем! Вижте магазините ни – пълни са с апетитни хлебчета. С ким, със семена, с ръж. Едрозърнести и дребнозърнести...”

Но могат ли да издържат тези хлебчета до другия ден без напълно да изсъхнат и се разтрошат, запазват ли вкуса и аромата си?

Не. Защото за никого вече не е тайна, че съвременният хляб е сбирток от некачествено брашно от ГМО-пшеница, химически подобрители, консерванти, коварни Е-та за хубав фасон, емулгатори, амилази, протеази, ксиланази. Изобщо в тях може да се намери цялата Менделеева таблица, за която, разбира се, не е написано върху етикета им и която ние доброволни всеки ден поемаме в организма си. Затова много хора ходят с тъмни кръгове под очите, имат лоша кожа, коса и нокти,, напълняват, подпухват, задържат течности и се оплакват от алергии.

Брашното. Според известния американски кардиолог д-р Уилям Дейвис от Вашингтон, съвременната генно модифицирана пшеница – основна съставка на хляба, е „перфектна хронична отрова”. Но никой не ни информира, че алчните за по-високи добиви земеделци ни пробутват именно такава. Най-опасен в нея е глиадина – това не е глутен, а нов протеин, който всъщност е опиат. Засяга рецепторите на мозъка, които пък стимулират апетита. Д-р Дейвис твърди, че именно това е една от основните причини за масовото затлъстяване. Той е изчислил, че ГМО-пшеницата ни принуждава да изяждаме поне по 440 калории повече на ден и то 365 дни в годината. Да, никой не ни пречи да заместим вредния бял хляб с черен пълнозърнест. Това обаче е все едно да спреш цигарите и да минеш на такива с филтър, обясни д-р Дейвис. Той препоръчва житото да бъде заместено с лимец – прародител на пшеницата ,но това едва ли скоро ще се случи.

Българските зърнопроизводители безотговорно използват и прекалено много отровни пестициди, за да имат по-голям добив и да предпазят реколтата си от вредители. Това трови хората, които се хранят с хляб от зърното им. Няма контролиращ орган ,който да следи с какво количество пестициди се пръскат житните култури у нас. Информацията се потвърждава от американския концерн „Монсанто”, един от най-крупните разпространители на химикали и ГМО култури в света. От него признават, че най-големите поръчки от Европа за хербициди и други химически продукти идват от България. В момент, в който повечето европейски държави официално забраниха продуктите на индустриалния гигант „Монсанто”. За това помогна и потресаващият документален филм на Мари Моник Робен, в който тя показа мрачната картина на престъпленията към хората и околната среда на тази компания – производителка и на известните отрови аспартам, ориндж и др. С камерата си Мари Робен влезе в домовете на десеткинещастни семейства, загубили близки от рак, заради отровите на „Монсанто”.

Бял или черен? Хората масово дължат проблемите си с храносмилането на добавките в хляба. Ако той е качествен, трябва да помага на перисталтиката и е много ценен за доброто й функциониране, за изхвърлянето на токсините от тялото. Само че не е. Все повече лекари препоръчват черния хляб като далеч по-полезен от белия. Според информация на изследователи от Калифорния, ако човек изяжда 5 филии бял хляб дневно, рискът да се разболее от рак нараства два пъти.

Проблемът обаче е с какво брашно е замесен препоръчителният черен хляб? Пълна илюзия е, че става дума за качествено, защото чистата хубава пшеница вече е дефицитна в целия свят. За тъмните и пълнозърнести брашна се използва по-нискокачествена. Още: много спорно е доколко в България се продава нормален черен хляб, защото истинският му вариант би трябвало да се изработи от малцова ръж – недопустим лукс за страната ни. Вече за никого не е тайна, че за да докарат тъмния цват на хляба, заводите и пекарните слагат в тестото кой какъвто оцветител има – застояло по складовете кафе, чай, цикории. Всичките те обаче са твърде невинни пред боите, които у нас безотговорно се изсипват в тестото на т.нар. „черен” хляб и това го доказа преди няколко месеца масираната проверка на инспектори. В случая вече става дума за отровните Е-та, на които продължаваме да не обръщаме особено внимание.

Колкото до много популярния и евтин типов хляб, той се меси от недоброкачествено бяло брашно с висок процент пепелност. Казано иначе - с повече едри люспи от обвивката на зърното, които за стомасите на мнозина са неприемливи. Още: при проверка в Германия беше доказано, че в 37% от брашната за пълнозърнести черни хлябове в Европа, се съдържа отровният пестицид глифозит. С него се пръскат семената за посев, за да не ги нападнат плевели. Само че той остава и в брашното.

Маята. В т.нар. заводски хлябове слагат мая – вреден и токсичен продукт, съдържащ термофилни дрожди /захаромицети/. Те рязко намаляват калция особено в организмаа децата, може да доведат и до смърт, твърди диетологът Огнян Симеонов. Още по времето на Хитлер е доказано, че милиони са хората със заболявания на червата, за които маята е истински бич. Защото термофилните дрожди са химически създадени микрорганизми, които изграждат твърди съединения. Те пък правят камъни в бъбреците и жлъчката, а в стомаха засилват процесите на гниене. Проблемът е, че количеството на маята в нашенския хляб е в пъти по-голямо от разрешената норма. Според българските стандарти тя не трябва да надвишава 4% от съдържанието на самия хляб. А в заводите бутат в тестото поне 4-6 пъти повече мая, плюс оцет и разни други вредни добавки. За да бухва тестото по-бързо. Така се печели време и се произвежда повече хляб.

Целият производствен процес на един заводски хляб е точно 1 час и 55 минути. Докато истинските майстори в малките пекарни го правят мераклийски - за 22 часа. Те активират закваската няколко пъти в денощието, понякога слагат малко мед, който е истински катализатор на процесите. В България се ползва и евтина турска мая, която е от живи бактерии, развъждани върху кости. Тя има специфичен и не добър мирис, който се усеща и в хляба. Никой още не е изследвал въздействието на тази мая върху организма.

Нежните подобрители - така наричат пекарите не само добавките в хляба, но и в козунаците, кроасаните, бутер тестото, корите за баница, тестото за пица. Иначе казано, всички онези тайни химикалчета, без които бизнесът им ще угасне. Клиентите дори не подозират, че има добавка, която пази влагата в хляба и вехтия козунак, и пречи да се развива мухъл. Така те са дълго време „пресни”. А т.нар. кремове, примерно в кроасаните, всъщност са течни химически пълнежи. Отделно самият найлонов плик, в който се опаковат както хлябове, така и кроасани, е силно токсичен.

Земята ни вече е уморена от химическите торове и хербицидите. Хлябът ни е силно химизиран още от полето. Затова здравето ни започва от нивата, а не от здравната каса. Причината е, че всичко, което дишаме пием и ядем /не можем и без хляб!/, се натрупва в човешкия организъм като отрови и тялото ни боледува. Как да се спасим? Може би ако всички подкрепим родното производство на здравословни храни. Но дава ли ни някой гаранция, че ще се откажем от братската дружба със зловещия химически концерн „ Монсанто”? И, виждате ли, изведнъж ще изчистим почвите си от отровите му? Не. В България е сигурно само едно, че сме болни.

Сподели:
Напиши коментар »
(31)
1
Маймуните са много близки до човека и без да разполагат с висок коефициент на интелигентност знаят много добре с какво да се хранят и с какви растения да се лекуват.Човекът е открил пшеницата и я използва като основна хранителна единица още преди десетки хиляди години и до сега не я заменил с никоя друга култура.Как си помислихте че ще вярваме на някакви галфони решили,че хляба ни убивал и хоп утре ще го спрем за да консумираме?какво?
2
Браво за статията
3
ох шъ умръ Но никой не ни информира, че алчните за по-високи добиви земеделци ни пробутват именно такава. и т.н.
4
Маруля, тук не става въпрос за вредата от биологично и химически чистата пшеница, а за това, че напоследък пшеницата не е такава, каквато е била доскоро. Закваската в хляба не е такава, каквато са ползвали нашите предци. Всичко в днешния хляб е бомба със закъснител!
5
Маруля, маруля толкова си тъп, че ми става жал. Каква пшеница какви десетки хиляди години тъпако неизучил се. Хората винаги са били ловци-събирачи и именно тогава са имали най-крепко здраве и снажна фигура. След като започват да усядат и земеделието измества лова и събирането започват редица болести, отслабвания на организма, лоши зъби и какво ли не. Я иди малко да поучиш кога точно стават тея процеси, че си много бос. Но то винаги е било така. Малоумниците са най-смели и най-гласни в изказванията си, а тъпотията им ги заслепява толкова, че са напълно убедени и авторитетни в думите си.
6
Имам хлебопекарна и чат-пат си правим домашен хляб ,но доколко е домашен след като брашното, маята са купешки-пък и 3 часа програма за един хляб-обаче вкуса е превъзходен!
7
Маруля ... яко си спрял приятелю ;) аз имам проблемен стомах и черва и един приятел Диетолог ми каза "Брат - ти си алергичен към съвременния заместител на Глутеноидите - ако не започнеш да ядеш само чиста храна без хляб и не започнеш всяка сутрин да ядеш/пиеш Лимон с гореща вода - след 10 години не просто ще имаш разтройство - а просто ще пукнеш като помияр от рак на червата" ... и аз спрях .. казвам ти човек - никога не съм се чувствал толкова добре - спрях да имам зверски апетит , чувствам се в добро здраве - без да имам време и възможност да тренирам (защото съм на бач всеки ден) преди това беше невъзможно - само от време на време ми се налага да тренирам за въздух .. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ИСКАМ ДА ЯМ ХЛЯБ ВСЕКИ ДЕН :X :X :X - Не мога да си представя колко ви е зле на хората дето се тъпчете със заместители на глутеноидите всеки ден ... то просто живота се променя към по-добре когато спреш да ядеш тестени изделия [НЕ СЪМ от тия олигофрени дето дуднят "Яденето на месо е отрова и дрън дрън" - Но яденето на ХЛЯБ и КОЛБАСИ - си е чиста СИНТЕТИЧНА НАРКОМАНИЯ - ако щеш ми вярвай - но за свое добро прочети от какво се правят саламите (ще ти подскажа СУХА полу-синтетична "КРЪВ НА ПРАХ" , СУХА полу-синтетична "СЛАНИНА НА ПРАХ" , "Вода" , канцерогенен "КАРАГЕНИН" който отговаря за кръвта в дамските превръзки на жена ти да се превърне от течност в гел)
8
Написаното по горе е абсолютна измислица, не подлежи на никаква научна логика, обикновен материал който цели повече хора да посетят сайта на който е публикуван.
9
Факт е, че фабричният хляб е лайно, като фабричните цигари и фабричните дрехи, защото капиталистът има умението да прави милионите си от стотинки. Просто спрете да купувате и си месете. Ако не можете, за какъв хуй сте на света ако не можете, оплаквачки евтини...
10
накратко: авторът на тази статия е неграмотен идиот.
11
отговор на коментар
което си е, както си е -така си е... уел сед ма ман:)
12
Напълно вярна статия ,за съжаление...
13
Странни коментари. Не вярвам че е възможно все още да има луди които да твърдят напълно необосновано че сме били някакви си ловци събирачи. истината че човека е растителноядно животно и най малко емзимите в стомаха, вида на перистартиката както и вида и подредбата на зъбите го доказват. месото винаги е било изключение и рядкост в менюто ни и то главно зимните месеци. факт е че човек яде това което намира с най малко вложеная енергия. по природа сме мързеливи, така съхраняваме ценната енергия. ловът с копие и лък си е един просто много изтотищетел и гладен спорт. хляба и пшеницата която го предшества е причината човечеството да съществува в този си вид. това е непретенциозна, богата храна, която дори зимата предлага възможност за набавяне на 99 5 от необходимите вещества. месото за съжаление набавя едва 60 % от веществата необходими за едно човешко същество. яжте истински хляб от малки пекарни, все още се намира ако знаете къде да търсите. месото не става, не го яжте ако ви е мил живота1
14
Аз по-големи тъпотии не съм чел скоро на тема хляб. Аз си правя сям хляба от около 3-4 години. Започнах с машина за хляб. В момента стои като паметник - всичко правя на ръка. На 500 гр. сухо вещество се слага 1 ч.л. мая, което е 1%. Процесът ми трае 5-6 часа понеже използвам повече вода - 70-75%. Вярно, че използвам био продукти и хлябът ми струва скъпо, но няма нищо общо с който и да е заводски хляб. Но да се върнем на пропорциите. 4% от 500 гр. са 20 гр. Ако в завода слягат 4-6 пъти повече мая означава 80-120 гр. мая на 500 гр. брашно. Ама този хляб ще експлоадира на 10-та минута бе мадмоазел. Вие поне като пишете статия да бяхте забъркали един хляб та да имате представа, как стават нещата.
15
Аман от евтини сензации....90 процента от написаното не е вярно.Но докато има будали които да се връзват на подобни глупости ще има и такива които да ги пишат.....
16
"алчните за по-високи добиви земеделци ни пробутват"""... ама чакате ренти от тези алчни и искате все повече нали?И ако аз кажа"ще ти дам по-малка рента,защото съм произвел по-малко,но по-хубаво жито" какво правите вие?Отивате при друг,а аз оставам без земя и съответно фалирам. Един съвет:купувайте биопшеница и си я мелете сами или в биомагазин.Да,може да не е идеално био,но е много по-добра от редовата,която изобщо не е пшеница.Нека ви я смелят пред очите.Отгледайте квас и почвайте да правите вкусен,здрав хляб.Коремът ми се оправи и въпреки,че ям доста хляб,се вталявам.Хляб със зехтинче и хубаво сиренце-там е истината.
17
ЮДЕЙСКИТЕ ФАШИСТКИ УБИИЦИ ОТ УКРАЙНА ПРЕДСТАВЕНИ В ЧУЖДИТЕ ТЕЛЕВИИЗИИ ! - ДРУГАРКАТА МЕРКЕЛ, ФРАНЦУЗСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ И ДРУГИ ЕВРОПЕЙСКИ МАЙМУНИ НЕКА ДА ПОГЛЕДНАТ И ДА ПЛАЧАТ - ЗА ШАРЛИ ЕБДЬО СЪВМЕСТНО ... - Family suffered from the punishers shelling. Gorlovka.... - https://www.youtube.com/watch?v=YgB2bhFfEtM&feature=youtu.be&t=216 - - СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2013&id=9576&p=artiklarse&title=Christians+against+Jewish+Manipulations+Empire+%2C+Alfred+OLSEN-s+channel+Holy+War%3A+-+STEFAN+D-R+D+TCHOLAKOV+02.02.2013+SVERIGE - ШВЕЦИЯ
18
Приемам, че произведената у нас пшеница е нискоглутенова, сиреч висококачествена, хербицидите не ги броим, там всички ръсят, никой не може да ме убеди, че производителите у нас не използват хербициди. Все пак никой не оспорва измирането на цели пчелни сем. в цялата ни страна. Та същата тази нискоглутенова пшеница не се консумира у нас, а се изнася. У нас хляб се произвежда от каквото остане с добавки. А добавките и подобрителите са увеличени количества от глутена - лепилото за производство на тестени. Така че се натрупват много отриц. фактори само в 1 продукт - хляба - хербициди и отрови, а след това подобрители и консерванти. Но тялото не забравя нищо, всичко се натрупва и го отравя много по-бързо от предишните поколения, живяли в страната ни.
19
Истината за хляба - ВЯРНА Е !!! БЪЛГАРСКАТА ПШЕНИЦА -БРАШНО СЕ ИЗНАСЯ !!!! тук консумираме -вносно брашно -ГМО !!! Много подобрители ,изкуствени закваски и много е-та !!! Типовото и ръженото брашно е мит -няма такова в БГ . Истински ръжен хляб съм консумирал ,преди години изглеждаше като черен тежък калъп (8на 18 см. ) . Производителите разчитат на човешкото незнание и рекламата -ПОЛУЧАВА СЕ .........,ЩОМ КАТО НЕ СЕ ЗАБРАНЯВАТ ТЕЗИ ХЛЯБОВЕ ... ЦАРЯТ Е ГОЛ АМА НЕМА ЛОШО -МОДНО Е !!!!!
20
По времето на Соца, разрушиха дребните частни пекарни и малките частни мелници, взеха земята на хората, които нямаше къде да сеят познатите сортове пшеници. Дори и овцете които национализираха, ги подмениха с някакви руски хибридни мироносови породи. Така се започна с въвеждането на разни хибридни жита, и животни в ТКЗСтата, с което се унищожиха мастните сортове и породи. Сега и фурна да си възстановиш, брашното е пак от магазина..
21
И ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ СА НА ВТОРО МЕСТО ПО ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА?
22
това е от 30 години и защо никои не протестира а протестират за 2 лифт в банско хлябьт е в ужасно сьстояние на 2 ден хваща зелени мухлясали петна а цената му непрекьснато се покачва
23
ще е щото се вайкаме,коментирайки,а кервана си върви,писах,че требе,ако е нужно да има разстрел,относно Етата,а ми дадоха''0'',то пак добре,че не бе''нецензурно съдържание''.
24
Заместители консерванти, Е-та и всякакви други отрови са в хляба,млекото,бозата,безалкохолните напитки,и накрая във всичко което консумираме заедно с децата си всеки ден. Няма го вече БДС в него тези отрови не се допускаха затова народа беше здрав. За това сега с всяка година парите за здравеопазване се завишават но без ефект. Тези пари не са за здравеопазването а ЗА НЕОПАЗЕНОТО ЗДРАВЕ но след дъжд качулка.
25
Яловицата евдокия манева - първа приятелка на Монсанто. Но който няма деца, не му е зор за отровите в храната. Нали тя яде качествени продукти и далаверата върви.
26
тия статии си ги пишете при доктор дейвис във ВАШИНГТОН да си ги чете. Вашата вяра проста закривайте
27
Статията представя много точни факти, които умело се прикриват от производителите. Разбира се, "засегнатите" страни веднага започват да спорят и опровергават написаното, тъй като никой не иска да изкарат на яве кирливите му ризи. Не е необходимо да изследваме химичния състав на храната, тъй като фактите са на лице - хлябът трае дълго време, или пък се рони, няма вкус и мирис, не насища и т.н. Хайде останете със здраве и ... не забравяйте дълго време да се молите над храната!!!
28
Дано да не е вярно!
29
невежи хора сте! ТАЗИ СТАТИЯ Е ГОЛЯМА ГЛУПОСТ !!!
30
отговор на коментар
Ти пък на тия лъжци ли вярваш
31
отговор на коментар
Ти пък на тия лъжци ли вярваш
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 14643
архив

Не само в жената, но и у мъжа трябва да има загадка. А не веднага да питате – "Женен ли си, не си ли?!"

няма нови новини
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
сега
1631
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Пикантни разкрития за ВИП-разделите на годината - антидепресанти, секс и лесни пари разбили връзките на Божинов, Андреа и Софи Маринова - само в "Жълтите новини"
x
ЗА ДА НЯМА ХЪР-МЪР: Ето какво НЕ трябва да казвате на зодиите
x